16 Nisan 2024 Salı

Kadıköy’de Kilise Duvarına Irkçı Yazı

Kadıköy’de Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin duvarına ırkçı yazı yazıldı. Kilisenin kapısına da çöp döküldüğü görüldü.

Kamera görüntülerini inceleyen kilise yönetimi, duvara yazı yazan ve kapıya çöp döken kişinin bir gün önce ayin sırasında kiliseye gelerek dengesiz hareketlerde bulunan ve huzursuzluk yaratan kişi olduğunu tespit etti. Kamera görüntüleri polise teslim edildi ve kilise yönetiminin verdiği bilgiye göre konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Saldırının sosyal medyadan paylaşılmasının ardından Kadıköy Belediyesi de olayı kınayarak alanın temizlendiğini Twitter hesabından “Bu ırkçı saldırıyı kınıyoruz; alanın temizliği sabah saatlerinde ekiplerimizce yapıldı, bilginize” mesajı paylaşarak duyurdu.

Kadıköy’de Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin duvarına yazı yazdığı ve kapısının önüne çöp döktüğü iddia edilen kişi, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. 

Olaya ilişkin olarak gözaltına alınan 45 yaşındaki Serdar K., emniyet işlemlerinin ardından bugün, soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Savcılık ifadesinde, kilisenin ön tarafına bir gün önce Atatürk posteri astığını söylediği belirtilen Serdar K.’nın, “Ertesi gün posterin yerinden indirildiğini görünce sinirlendim. 30 Nisan 2018 tarihinde de hatırlamadığım bir saatte kilisenin duvarına bahsi geçen yazıları yazdım, çevreden topladığım çöpleri de kapısına döktüm” dediği öğrenildi.

Serdar K., savcılık sorgusunun ardından adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.  Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Serdar K.’yı, haftada iki gün karakola giderek imza vermesi koşuluyla serbest bıraktı.

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi