20 Nisan 2024 Cumartesi

Kamp Armen’de Süreç Uzuyor

kamp armenGedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na ait olan Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin iadesiyle ilgili belirsizlik sürüyor. Kamp Armen Dayanışması henüz tapuların iade edilmediğini açıklarken, Kampın bulunduğu arazinin şu anki yasal sahibi Fatih Ulusoy bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçe verdiğini söyledi. Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan ise “Süreç bir hafta içerisinde bitecek bir iş değil. Gerekli adımlar atıldı, birtakım teknik işlerin tamamlanması gerekiyor. Devri için sürecin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Ermeni Kültür ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında, Kamp Armen Dayanışması adına Uraz Kaspar, Tuzla’daki Ermeni Çocuk Kampı’nın bulunduğu arazinin, bugüne kadar Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edilmediğini kampın bulunduğu arazinin Fatih Ulusoy tarafından, Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlanacağının duyurulmasının ardından herhangi bir gelişme olmadığını söyledi.
Kampın iadesi için başlatılan girişimlerin 30 gündür devam ettiğini anımsatan Kaspar, “Yıkımın ilk gününden itibaren kampın bahçesinde başlattığımız direnişimiz devam ediyor. Bu süreçte çocuk sesleri bahçemizden hiç eksik olmadı. Bir çocuk kampı, yeniden çocuklarla buluştu ve buluştukça hayat buldu. Mücadelemiz ilk günkü kararlılığı ile devam ediyor” diye konuştu.

kap armen dayanışmasıİnsan Hakları Derneği adına konuşan Meral Çıldır ise Armen Kampı’nın iadesi için desteklerinin devam edeceğini, konuyu Avrupa Konseyi’ne taşıyacaklarını dile getirdi.

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Fatih Ulusoy, yaptığı açıklamada, iadenin henüz yapılmadığını ancak sürecin başladığını söyledi. Ulusoy, bağışla ilgili işlemlerin başlaması için Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na dilekçesini verdiğini ifade ederek, “Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız. Tapu devri işlemler bittikten sonra olacak. Resmi işlemler var. Ben de yurtdışındaydım. Yine gideceğim. İş yoğunluğu ve resmi işlemlerden dolayı süreç uzadı” dedi.
Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan ise teknik sürecin devam ettiğini ve tapu işlemlerinin ardından iadenin yapılacağını bildirdi. Alcan, “Sayın Ulusoy buranın yetimhane olduğunu evrakları inceledikten sonra öğrendi. Ulusoy, iade için gerekli adımları atarak süreci başlattı. Süreç bir hafta içerisinde bitecek bir iş değil. Gerekli adımlar atıldı, birtakım teknik işlerin tamamlanması gerekiyor. Devri için sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Fatih Ulusoy’un da bu konuda iradesi tamdır” bilgisini verdi.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi