25 Nisan 2024 Perşembe

Kanada’da Bir Kilise Sağlık Denetimi Cezasına Çarptırıldı

Kanada’da bir kilise, sağlık müfettişlerinin geçen yıl binasına birkaç kez girmesini reddettiği için 51.781 pound para cezasına çarptırıldı.

Tracy Fortin, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken.

Edmonton Journal’a göre, Edmonton’daki Church in the Vine ve yardımcı papazı Tracy Fortin, bir sağlık müfettişini cemaatin sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyup uymadığını kontrol etmekten alıkoymaktan üç kez suçlu bulundu. Bir müfettiş, insanların maske takmadığına dair şikayetler aldıktan sonra 2020 yılının sonlarında kiliseyi ziyaret etti. Bir teftiş düzenlemek için kiliseyle temasa geçti, ancak hiçbir şey çıkmadı.

Bir mahkeme, 7 Mart, 14 Mart ve 6 Haziran 2021’de kiliseye geri döndüğünü duydu, ancak Fortin ısrarla, ancak nazikçe onu içeri almayı reddetti. Bu süre zarfında yerel halk sağlık emirleri, kiliseye katılımın yüzde 15 kapasite ile sınırlı olması ve herkesin maske takması gerektiğini belirtti.

Alberta Eyalet Mahkemesi Yargıcı Shelagh Creagh’ın kararında, suçların “çok ciddi” olması nedeniyle verilen para cezasının “lisans ücreti değil caydırıcı olması gerektiği” açıkça belirtildi. Bu yılın mayıs ayındaki bir ayinde Fortin’in eşi ve baş papazı Rodney, geriye dönüp baktıklarında, yine de farklı bir şey yapmazlardı.

Mahkemede, Fortin’in avukatları kilisenin özel bir bina olduğu için halk sağlığı kararlarına uymak zorunda olmadıklarına inanıyorlardı. Ancak Yargıç Creagh şunları savundu: “Kilise, bir toplanma yeri olarak, Kanun anlamında halka açık bir yerdir. Kesinlikle özel bir yer değil.”

Fortin ve kiliseye cezaları ödemeleri için 31 Ağustos’a kadar süre verildi ancak temyize gitmeyi planladıkları bildirildi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi