19 Nisan 2024 Cuma

Kanada’da Kürtaj Konulu Hristiyan Filmine Tehdit

Kanada’daki Film Gösteri Merkezleri, Kürtajlar İle İlgili Bir Hristiyan Filmi Yayınladıkları İçin Tehdit Ediliyor.

“UNPLANNED” Hristiyan filminin öne sürdüğü düşünce biçimine katılmayanlar, Kanada’daki Film gösteri merkezlerinin sahiplerine tehditler savurmaya başladı.  

Cinedicom’un Kanadalı distribütörü, pastör BJ McKelvie, iki özel film gösteri merkezinin, “UNPLANNED” filmini yayınladıktan sonra tehdit almaya başladıklarını anlattı. Yayıncı merkezlerin başkanları olayı polise aktardı. 

Film, doğmamış çocukları koruma hareketinin temsilcisi olabilmek için doğum planlama şirketindeki görevinden ayrılan Abby Johnson’ın hayat hikayesini ele almakta. 

Film gösteri merkezlerinin sahipleri tehditlerin şiddetinden yola çıkarak, filme gelen aileler için de endişe duymaya başladılar.

Yapımcılar, daha tehditler gelmeye başlamadan filmin gösterileceği 46 Kanada sinema salonunun listesini bir web sitesi üzerinden yayınlamış fakat gündemin karışmasıyla listeyi kaldırmak zorunda kaldılar. 

Kanada Kürtaj Hakları Koalisyonu (CCAA) söz konusu filmi, “kürtaj karşıtı tehlikeli bir propaganda unsuru” olarak nitelendirdiğinden, yayınlanmasına sert bir biçimde karşı çıktı. Koalisyona göre “UNPLANNED” filmi, günümüzün kürtaj temasına oldukça uzak bir yaklaşım barındırmaktadır. Dolayısıyla filmin gösterimi ve insanlara empoze ettiği düşünce biçimi önümüzdeki günlerde toplumun örgütlenip tıbbi merkezlere karşı şiddet hareketlerinde bulunmasına yol açabileceğini belirtti. 

BJ McKelvie

BJ McKelvie, tehditlere ve kürtajlara karşı çıkan topluluğun ikiyüzlülüğüne şu şekilde cevap verdi: “Ne kadar çok tepki verilse de gerçeklerin filmde anlatılan seviyeye geldiği bir gerçek. Bu sadece toplumsal temelli bir film. Kürtajlara karşı olan toplulukların, öncelikle herkesin doğuma hakkı olduğunu savunması ardından ise diğer görüşleri hakkında seçim hakkı tanımaması oldukça gülünç. Çünkü onlar insanlara daha sinemada film izleme hakkı bile tanıyamıyor.” dedi.

BJ McKelvie ayrıca doğmamış çocukların haklarının korunmasını savunan hareketin destekçileriyle birlikte yaptığı Web semineri sırasında: “Kanada’daki doğum hakkını savunanlar şimdilik başarıyla susturuluyor. Çoğunluk “UNPLANNED” filminin yayınlanmasıyla gücün geri geldiğini hissetti. Seslerimiz yakında tekrar duyulacak” ifadelerini kullandı.

Abby Johnson, eşi ve çocukları

Film, aynı zamanda filmin senaristi olan Abby Johnson’ın anılarına dayanıyor. Johnson, filminin Kanada’da iyi sonuçlar getireceğine inanarak, iyimserliğini koruyor.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi