24 Nisan 2024 Çarşamba

Kanoyla Seyahat Ederek Tanrı Sözü’nü Duyuruyorlar

Papua Yeni Gine’nin kuzeyindeki Wewak episkoposluk bölgesindeki rahipler, rahibeler ve inanlılar kanoyla seyahat ederek uzak bölgelerde veya adalarda yaşayan halka Tanrı Sözü’nü duyuruyor.

Polonyalı Wewak Episkoposu olan Msgr. Jozef Roszynski, kanolar için bağışta bulunan Papalık Misyonu Kuruluşlarına teşekkür etti. Rahiplerin ve kateşistlerin nehir ve dere kıyılarında yaşayan insanlarla daha rahat tanışabildiğini söyleyen Episkopos, ‘‘İnanlıların nehirlerde Komünyon ayinini ve Marian duasını gerçekleştirmesinin sevinci paha biçilemez’’ dedi.

1981’den beri Papua Yeni Gine’de yaşayan ve hizmet veren, Wewak episkoposluğundaki çeşitli pastoral görevlerden sonra Papalık Misyon kuruluşlarının ulusal direktörü olan Hint Peder Victor Roche, ‘‘3 bin kişilik cemaatimdeki herkesin adını biliyorum. Bazı uzak bölgelere seyahat etmek üç gün sürdü. Diğer rahiplerin ve görevlilerin hizmete devam etmesi zenginleştirici bir müjdecilik deneyimidir’’ dedi.

8 yıl boyunca Hagen Dağı’ndaki Katolik radyo istasyonu Trinity FM’in direktörlüğünü yapan Peder Roche, ‘‘Bölgemizde, müjdeleme aracı olarak radyo kullanımı oldukça önemli bir yere sahip. İbadet hizmetlerini yayınlamak ve gençlerin iman ve yaşam üzerine sorularını ele almak için programlar yayınlıyoruz’’ dedi.

Episkoposluk Konferansı Genel Sekreterliği görevinin müjdeleme konusunda daha geniş bir vizyona sahip olmasını sağladığını söyleyen peder, ‘‘Buradaki öncelikli hizmetimiz, insanlarla birlik olmaktır. Çocuklarla ilgileniyoruz, yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz ve eğitim hayatına destek veriyoruz. Hizmetimizin yönü, Tanrı Sözü’nü paylaşmanın sevincidir. Uzak bölgelerdeki insanlarla duada ve Rab’bin Sofrası’nda birlikte olmanın sevincidir. Papua’da tüm zorluklara rağmen yaşıyoruz. Çünkü umudumuz Mesih’e ve Tanrı Sözü’ndeki sevince dayanıyor’’ dedi.

Peder Roche, konuşmasında 13 Ağustos 1896’da Papua Yeni Gine’ye gelen ilk müjdecileri andı. Verbiti müjdecileri, 19. yüzyılın başlarında Papua Yeni Gine’nin Tanrı Sözü ile tanışmasında etkili oldu. Müjdecilerin bazıları şehit edildi ve 2. Dünya Savaşı sırasında Japon işgalciler tarafından zulüm gördü. Esir alınan 100’den fazla müjdeci şehit edildi. Peder Roche, ‘‘Onların örneği ve tanıklığı, Tanrı Sözü’nün duyurulması konusunda bizler için her zaman bir teşvik kaynağı olmuştur’’ dedi. (Fides)

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi