29 Mart 2024 Cuma

Kardeşinin Katiline Sarılıp Ağladı

ABD’nin Teksas eyaletinde eski polis memuru Amber Guyger, 26 yaşındaki muhasebeci Botham Jean’i vurarak öldürdü. Guyger, Botham Jean’i kendi dairesine girdiğini düşündüğü gerekçesiyle silahla vurduğunu söyledi.

Amber Guyger

Yanlış anlaşılma sebebiyle işlenen cinayetin duruşması Dallas kentindeki mahkemede görüldü. Mahkemede Botham Jean’in dondurma yemek için evden çıktığı fakat Amber Guyger’in kurşunlarının hedefi olduğu bilgisi verildi. Mahkemede jürinin de kararıyla Amber Guyger’e 10 yıl hapis cezası verildi.

Mahkemeye katılan Botham Jean’in kardeşi kararın duyurulmasının ardından yerinden kalktı ve erkek kardeşinin katili Amber Guyger’e sarıldı.

Botham Jean’in kardeşi, Amber Guyger’e, “Seni affediyorum. Eminim tanrı da böyle düşünüyordur O da seni affederdi” dedi.

İkili birbirlerine sarılarak ağlamaya başladı. Söz konusu anlar mahkemeye damga vurdu.

ABD’de polis olarak dört yıl görev yapan Amber Guyger’in duruşma sırasında kendisini neredeyse hiç savunmaması dikkat çekti.

31 yaşındaki eski polis, yaşamının tehlikede olduğunu düşündüğü için silahını ateşlediğini söyledi. Guyger ayrıca mahkeme jürisine, “Çok üzgünüm, çok üzgünüm. Hayatımın her günü bu acıyla yaşamak zorundayım.” dedi.

Cinayet ABD’deki Afroamerikalıların büyük tepkisine yol açmıştı.

ABD’de polislerin şüpheli olarak görüp silahla vurdukları kişiler sebebiyle yargılanması vakalarına nadir rastlanıyor. (Hürriyet)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi