28 Mart 2024 Perşembe

Kardinal George Pell’e Cinsel Taciz Davası

Vatikan’da Ekonomi Bakanlığı’na eşdeğer bir pozisyondayken hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle Papa tarafından “izne çıkarılan” Avustralyalı Kardinal George Pell, Vatikan’ın ve Roma’daki Holy See’nin saymanıdır. Bu pozisyonu nedeniyle Papa’dan sonra gelen en rütbeli üçüncü kişidir. Vatikan’a 2014 yılında atanmasından önce, Avustralya’nın Katolik kilisesinde, Sidney Başepiskoposu ve Melbourne Başepiskoposu da dahil olmak üzere üst düzey görevlerde bulundu. Avustralya’nın en kıdemli Katolik rahiplerinden ve bir zamanlar Papa Françesko eğer ölürse ondan sonra onun yerine geçeceği düşünülüyordu. Pell, şu anda, cinsel suç iddiaları ile yargılanan Dünya’nın en yüksek rütbeli Katolik yetkilisi.

Kardinal Pell’le İlgili Neler Oldu?

Geçtiğimiz Haziran ayında Pell, Victoria eyaletinde Avustralya polisi tarafından tarihsel cinsel saldırı suçlarıyla ilgili mahkemeye sevkedildi. Pell’in Avustralya’daki yasal temsilcileri, Victoria’da meydana geldiği iddia edilen çok sayıda şikayetçinin suçlamalarıyla karşılaştı. Suçlamalar yapıldığından bu yana Pell, tüm iddiaları şiddetle reddetti.

Pell, Vatikan’dan Avustralya’ya döndü, ve Melbourne sulh mahkemesinde  Mart ayında başlayan dört hafta kadar süren bir duruşma ile karşı karşıya kaldı. Duruşma sırasında, sulh yargıcın, sanığın herhangi bir suçlamada yargılanmasına karar verebilecek yeterli delil olup olmadığını tespit etmesi gerekir.

Geçtiğimiz Salı günü, yargıç Wallington kararını verdi ve Pell’in suçlamaların sadece yarısı ile yargılayacağını belirtti. En ciddi suçlamalar tanıkların güvenilirliliklerine inanılmaması nedeniyle kabul edilmedi. Pell, yargılanacağı diğer tüm suçlamalara karşı suçsuz olduğunu iddia etti. Bu itiraz mahkeme tarafından resmen kaydedildi.

Pell’in davası devam edecek. Suçlamaları yapan kişi ve kişilerin isimleri ile detaylar kamuoyuyla paylaşılmıyor.

Holy See’nin Beyanı

“The Holy See, Avustralya’daki yargı makamları tarafından, Kardinal George Pell ile ilgili verilen kararı dikkate aldı. Geçen yıl, Kutsal Baba, Kardinal Pell’e, suçlamalardan kendini koruyabilmesi için bir izin süresi verdi. Bu izin hala devam ediyor. ”

Kardinal George Pell, 2 Mayıs Salı günü bir Avustralya mahkemesinde yargılandı ve kendisine yöneltilen suçlamalara karşı suçsuz olduğunu beyan etti. Ön duruşmaların sonunda, Melbourne sulh yargıcı Kardinal Pell’e karşı açılan suçlamaların bir kısmını reddetti, ancak diğerlerinin bir jüri davasında görülmesine karar verdi. Bu davalar 3 Mayıs Çarşamba günü Victoria Eyalet İlçe Mahkemesinde başladı.

Pell’in yargılanacağı davanın çok uzun süreceği tahmin ediliyor. Kardinal Pell’in dava sürecince Avustralya’da kalması bekleniyor.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi