29 Mart 2024 Cuma

Kardinal Parolin: ‘‘Bizleri Gerçekten İnsan Yapan Şeyleri Araştırın ve Keşfedin’’

Vatikan’ın Devlet Bakanı Kardinal Pietro Parolin, Vatikan konferansına sunduğu video mesajında katılımcıları, ‘bizleri gerçekten insan yapan şeyleri keşfetmeye’ davet etti. 

6-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen 5. Uluslararası ‘Zihin, Beden ve Ruhun Keşfi’ Konferansı’nın son gününde Kardinal Pietro Parolin, çevrimiçi oturum sırasında paylaştığı İtalyanca bir video mesajında ​​düşüncelerini dile getirdi. 

Toplantı, Vatikan’ın Papalık Kültür Konseyi, Cura Vakfı ile Bilim ve İnanç (STOQ) Vakfı tarafından düzenlendi. Kardinal Parolin sözlerinde toplantının ekoloji, ekonomi, sağlık hizmetlerinde kullanılan teknolojiler ve filantropizm* konularını ele alan disiplinler arası doğasına dikkat çekti. 

Kendini Anlama

Kardinal Parolin, ‘‘İnsanlık, mutlak üstünlüğü varsaymadan kendisine bakmaya çağrılıyor. Aynı gezegeni paylaşan tek canlı biz değiliz. Hayatlarımız hassas bir şekilde dengelenmiş bir ekosistemin parçası olarak diğer birçok canlı organizmaya bağlı’’ dedi.

Kardinal, insanlığın hayvan dünyası ile ortak özellikleri olsa da, akılcılığımız, ahlaki vicdanımız ve estetik anlayışımız göz önüne alındığında insanların benzersiz olduğunu belirtti. Kardinal Parolin, ‘‘Sadece kendimizi değil, aynı zamanda başkalarını ve çevremizdeki evreni de yansıtıyoruz. Yaşam koşullarımızı ve sağlığımızı iyileştirmek için teknolojinin yanı sıra nasıl yaşadığımızı, düşündüğümüzü ve hareket ettiğimizi etkileyen sistem ve yapıları da geliştirdik’’ dedi.

Ahlaki Vicdan

Kardinal, ahlaki vicdanımızın iyi ve kötü arasında ayrım yapmamıza yardımcı olduğunu ve eylemlerimiz üzerine bireysel ve toplumsal olarak etik sorular hakkında düşünmemizi sağladığı belirtti. 

Kardinal Parolin, ‘‘Güçlü bir ahlaki anlayış bizi insani yardımlaşma ve dayanışma yoluyla adaletsizliği kınamaya ve adaletsizliğe son vermeye yöneltiyor. Estetik duygu, aynı zamanda insanın eşsiz bir özelliğini de işaret ediyor. Çünkü resim, heykel, müzik veya danstan en modern biçimlere kadar güzelliği düşünebilir ve sanatın birçok dalında ifade edebiliriz’’ dedi.

Son olarak Kardinal katılımcıları, filozofları ve günümüz kültür insanlarını ‘varoluşumuzun gizemini istek ve kararlılıkla derinleştirmeye ve bizi gerçekten insan yapan şeyleri keşfetmeye’ davet etti. (vaticannews)

Filantropizm; ihtiyaç sahiplerinin tıbbî, ekonomik ve sosyal standartlarını yükseltmek ve refahını artırmak amacıyla organize faaliyetler düzenlemek.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi