25 Nisan 2024 Perşembe

Kardinal Parolin, Papa’nın Noel Selamını Vatikan Çocuk Hastanesine Getirdi

Kardinal Pietro Parolin, Vatikan Bambino Gesù Çocuk Hastanesi’ndeki hastalara ve sağlık personeline, hastanenin genç hastalarından birinin çizdiği kelimeleri tekrarlayarak, ‘duanın virüsten daha güçlü olduğunu’ hatırlattı. 

Kardinal Parolin’in Janiculum Tepesi’ndeki Çocuk Hastanesine ziyareti Salı günü öğleden sonra gerçekleşti. Kardinal, Hastane Başkanı Mariella Enoc tarafından karşılandı ve hastanedekilere çevrimiçi olarak seslendi. 

Kardinal, ‘‘Salgına rağmen iletişimde bulunabilmemizi sağlayan bu araçlar için Tanrı’ya şükrediyoruz’’ dedi. Koronavirüsle mücadele kapsamında yüz yüze toplantıların kısıtlandırılması nedeniyle üzgün olduğunu dile getirdi. Kardinal Parolin, ‘‘Her birinizi selamlıyorum ve kucaklıyorum. Ayrıca Papa Françesko’nun da selamını ve kucaklamasını getirdim’’ ifadelerinde bulundu.

İnsani ve Manevi Kaynaklara Sahip Bir Hastane

Kardinal, yürüttükleri cömert, vicdanlı, yetkin ve sağduyulu hizmetleri için tüm hastane personeline teşekkür etti ve salgın sırasında hastanenin sunduğu hızlı ve etkili yanıt için minnettarlığını dile getirdi. Ayrıca hastaneyi, koronavirüs tarafından temsil edilen kötülüğe ve çocukları etkileyen diğer tüm hastalıklara karşı savaşmak için gerekli tüm insani ve manevi kaynaklara sahip bir hastane olarak tanımladı.

Kardinal Parolin çevrimiçi konuşmasından önce, hastane Başkanı Mariella Enoc, Düşes Maria Grazia Salviati ve geçen yıl koronavirüse maruz kalan bir grup doktorla bir araya geldi.

Kardinal, ‘‘Eşi görülmemiş ve belirsiz bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, farklı kaynakları ve becerileri birleştirerek birlikte çalışabilme azminiz sayesinde etkili bir yanıt verebildiniz’’ dedi. Kardinal Parolin, bu sonuç için herkesi tebrik etti ve Bambino Gesù Hastanesi’nin verebildiği en iyi hizmeti verdiğini, çünkü her zaman yaptıkları şey olduğunu belirterek, ‘‘Tanrı çabalarınızı kutsasın’’ dedi. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi