2 Mayıs 2024 Perşembe

Kasırga Kurbanı Yaşlı Kadına Hristiyan Yardım Vakfından Ev Desteği

Geçtiğimiz yıl Amerika’nın Alabama Eyaletinde meydana gelen büyük kasırgada yakınlarını ve evini kaybeden kadına, Hristiyan bir organizasyon yeni bir ev hediye etti. 

3 Mart 2019 tarihinde Doğu Alabama ve Batı Georgia’da yaşanan çoklu kasırgalar, bölge yerleşimini yerle bir etti. Kasırga sonucunda bölge yerleşimindeki 23 kişi hayatını kaybetti. Mayıs 2013’ten bu yana ABD’yi vuran en ölümcül kasırga, Ernestine Reese’nin de evini yıktı. Ernestine Reese, geçtiğimiz yıl bahar ayında Alabama’daki evini tahrip eden devasa kasırgayı “çok güçlü bir fırtınaydı” diyerek tanımladı.

72 yaşındaki kadın, elinden hayatı dışında her şeyini alan kasırga hakkında, The Christian Post haber kaynağına şunları anlattı: “Kasırga sırasında rüzgâr, fırtına ve yıldırım aynı anda her yeri yıkıp geçiyordu, tek kelimeyle korkunçtu!” 

Fırtınadan hemen sonra, Reese’in komşusu Delrico Eiland, Facebook üzerinden kızlarından birine ait bir römork ile evlerinin nasıl yıkıldığını gösteren bir video paylaştı. Videoyu inceleyen CNN televizyon kanalı, kasırga sonucu kalçası kırılan Ernestine Reese’in torunu Kingston Fraser ile FaceTime üzerinden konuşurken evinin yıkılmasına rağmen hayatta kaldığı için Tanrı’ya şükrettiğini söyledi.

Reese’in kızı Renee Fraser, Billy Graham Evangelist Derneği ile yaptığı röportajda, kasırga nedeniyle 7 aile üyesini kaybetmesine rağmen annesinin ona “Her şeye rağmen Tanrı’ya şükret!” dediğini anlattı. 

Renee Fraser: “Annem enkazın altında kaldı, onu çıkardığımızda ilk sözleri “Tanrı’ya şükürler olsun” oldu. Etrafımızdaki insanlar “- römork mahvoldu” derken o hayatta kaldığı için şükrediyordu” dedi. 

Tanrı’ya Şükretmekten Vazgeçmedi

The Christian Post yayınına röportaj veren Ernestine Reese’ın Tanrı’ya şükretmek için iki nedeni vardı; birincisi, ölümcül kasırgada hayatta kaldığı için, ikincisi ise, “Samaritan’s Purse” Uluslararası insani yardım Örgütünün ona yaşayabileceği yeni evinin anahtarını hediye ettiği için.

“Samaritan’s Purse” Örgütünün Başkanı Franklin Graham: “Ernestine Reese kasırgada her şeyini kaybetse de Tanrı’ya şükretmekten vazgeçmedi, tüm bu olanları ve onun hikayesini duyar duymaz ona yardım etmemiz gerektiğini anladım. Şimdi Reese’i yeni evinde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Ernestine Reese: “Kasırga başladığında ben, kızım, kızımın eşi ve torunum banyoda sığınmaya çalıştık. Kasırga bittiğinde evden geriye sadece büyük bir enkaz kalmıştı ama Tanrı dördümüzü elinde tuttu. Şüphesiz Tanrı’nın her şeyi kontrol altında tutacağına inanıyordum. Defalarca dua ettim o da dualarıma cevap verdi bu yüzden şükretmekten asla vazgeçmeyeceğim” diye anlattı. 

Reese, yeni bir ev bulma sürecinin nasıl olacağından bihaber olsa da Tanrının ona ve ailesine yardım edeceğinden emindi. Yardım kuruluşundan gelen haberin ardından, harap olmuş evinin her köşesinde hayatından birçok anı olsa da yeni ev için çok heyecanlı olduğunu belirtti. İnançlı kadına hediye edilen ev üç yatak odası, iki banyo ve bir mutfaktan oluşuyor. (cnl.news / O.D)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi