24 Nisan 2024 Çarşamba

Katolik İnsan Hakları Aktivisti, Razia Joseph’in Öldü

Pakistanlı bir Katolik ve insan hakları savunucusu olan Razia Joseph’in cenaze töreni yapıldı. Razia Joseph, terk edilmiş kadınlar sığınma sağlayan, kötü muamele ve istismar mağdurlarına, evlenmek zorunda bırakılan veya asit ile yaralanan kadınlar için “Kadın Sığınma Örgütünün” kurucusu ve müdürüydü. Kadınla birlikte çalışan Katolik rahip Faisalabad. “Onun örneği kıymetli: fiziksel ve ruhsal şiddet mağduru olan Pakistanlı kadınları korumak için çok şey yaptı: ve bu kararlılığa Pakistan’da ihtiyacımız var, Onu verdiği için Tanrıya şükrediyoruz “dedi.

Katolik Haber Ajansı Fides’in edindiği bilgiye göre, 1997’den başlayarak, Hristiyan ve Hristiyan olmayanlar tarafından oluşturulan yapıda, Razia Joseph yüzlerce kadını, şiddetten kaçanları karşıladı. Maddi manevi her konuda yasal olarak destek verdi.

Razia Joseph, 60 yıl boyunca özellikle kadınlar ve çocuklar için zaman ayırdı. Savunmasızlara karşı suçları kınadı ve ayrımcılığın üstesinden gelmek için çalıştı.

Yıllar boyunca alınan sayısız tehdit ve yoksul sağlığına rağmen, hiç geri adım atmadı.

Aralık 2017’de, Brüksel’de yüz Avrupalı milletvekiline karşı davasını savunmayı başarmıştı.

Politika ona yabancı değildi, o kadar ki 2011 yılında sadece bir yıl kaldığı Pakistan Parlamentosu’na seçilmişti, çünkü “Bir şeyleri değiştirmek için şartlar yoktu, kadın hakları için savaştım, fakat başarısız oldum” dedi. Daha sonra kuruluşuyla eğitmenler ve gönüllülerden oluşan bir eğitmen ekibiyle yeni projeler geliştirmeye başladı.

Razia Joseph tarafından kurulan “Kadın Sığınağı Organizasyonu” çok aralıklarla sosyal müdahalelerden endişeli. Dernek, bölgedeki en fakir öğrenciler, çocuklar için küçük bir ilkokul kurdu; Çalışan çocuklar için okullaşma dersleri yapıldı. Özellikle “tuğla yapıcılar” olarak adlandırılan kil tuğlası üreticileri oluşturuldu. Girişime, dört yılda bin kişi dahil oldu.

Kadınlar için, 2000 yılından beri yaklaşık 500 genç kadına temel doğum becerilerini kazandırdı. Bununla beraber kadınların nakış ve dikiş kursları (Pakistan’da olduğu gibi) ve bilgisayar eğitimi gibi diğer profesyonel sektörlerle de ilgilendi. Yaklaşık 4 bin 500 kadın bundan faydalandı.

Ruhsal ve sosyal faaliyetlerini Pakistan’da değil, aynı zamanda Avrupa ülkelerinde takdir eden ve destekleyen birçok kişi var.(fides)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi