30 Nisan 2024 Salı

Katolik Okulun Kapanmaması için Kampanya Düzenlendi

On yedi yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Susan Lutzke, çocukluğunda öğrencisi olduğu Katolik ilkokulun kapanmaması için yaklaşık 400 bin dolar bağış topladı. 

Illinois’deki St. Bede Okulu’nun idaresi, 26 Ocak’a kadar mali sorunların çözülmemesi durumunda okulun kapatılacağını duyurdu. Bunun üzerine hemen harekete geçen Lutzke, ‘‘Dürüst olmak gerekirse fazla düşünmeden harekete geçtim. 13 Aralık’ta okulun durumunu öğrendim. Ertesi gün lisemin otoparkında bağış toplama kampanyası başlattım’’ dedi.

Kampanyaya yaklaşık 900 kişi destek oldu. Kısa süre içinde 300bin dolardan fazla bağış toplandı. Annesi Tina Lutzke, ‘‘İnanamıyorum. Destek verenlere minnettarız’’ dedi. 

Güncel bilgileri paylaşan Susan Lutzke, ‘‘12 gün kala hedefimize ulaştığımızı duyurmaktan dolayı çok mutluyuz. Yüreklerimiz şükranla dolu. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Yaklaşık 1 ay önce böyle bir görevin altında stres içindeydik. Ancak elimizden geleni yapmaya kararlıydık’’ dedi.

Okul yönetimi, uzun vadeli planın Chicago Başepiskoposu Kardinal Blase Cupich’e sunulacağını söyledi. Chicago Katolik Okulları’ndan bir yetkili, fonların azalması nedeniyle bazı Katolik okulların mali sorunlar yaşadığını belirtti. Başepiskopos, ‘‘Illinois’te yetkililerin burs programını sonlandırmaya karar vermesiyle birçok okul tehlikeye atıldı’’ dedi.

St. Bede Okulu çalışanlarından biri olan Tina Lutzke, ‘‘Burs programları, Katolik eğitimini karşılayamayanlara oldukça yardımcı oldu. Ancak programların süresi 2023’te sona erdi ve henüz yenilenmedi’’ dedi. St. Bede’deki öğrencilik deneyimini paylaşan Susan Lutzke, ‘‘Burası küçük bir okul ve sınıflar birbirine çok yakın. Sınıf arkadaşlarımdan bazılarıyla görüşmeye devam ediyorum. Gerçekten büyük bir aileydik ve bana harika bir öğrencilik deneyimi sundu’’ dedi.

(Kaynak: Catholic News Agency)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi