29 Mart 2024 Cuma

Katoliklerin Sayısı Bir Yılda 25 Milyon Arttı

2005 ile 2013 yılları arasında dünya çağında vaftiz olan Katolik kişi sayısı hızlı bir artış gösterdi. Bu süre zarfında yüzde 12 gibi bir artışla Katoliklerin sayısı bin 2 yüz 54 milyona ulaşmış oldu.

Yeni veriler işlenmeden önce 2013’te yapılan araştırmada dünya nüfusunun yüzde 17.68’ini Katolik nüfus temsil etmekteydi.

Katolik nüfusun büyümesi özellikle Amerika ve Afrika’da arttığı, Asya ve Avrupa’da neredeyse değişmediği ve Okyanusya’da ise daha az olduğu gözlemlendi.

Fides haber ajansının verdiği bilgilere göre, dünyada 73 bin Katolik anaokul,45 bin ortaöğretim okulu ve 5 bine aşkın hastane bulunuyor. Bir yıl kadar kısa bir zaman içerisinde rahip sayısı 1000’e kadar yükseldi. Bu yıl bahar aylarında çıkarılan Roma Katolik Kilisesi’nin Papalık yıllığında da bu sayı ve veriler yayınlandı.

Annuario Pontifitsio kaynağına göre, 2005 ile 2013 yılları arasında dünya çağında vaftiz olan Katolik kişi sayısı hızlı bir artış gösterdi. Bu süre zarfında yüzde 12 gibi bir artışla Katoliklerin sayısı bin 2 yüz 54 milyona ulaşmış oldu.

Fakat bu durum kıtadan kıtaya değişiklik göstermekte olup Avrupa’daki Katolik sayısı değişiklik göstermedi. Afrika’da yüzde 34 oranında bir artış olduğunu, Amerika’da ve Asya’da aynı oranda artış gösterdiğini belirtildi.

Ancak buna nazaran son yıllarda rahip saysı yükselirken, rahibelerin sayısında düşüş görüldü. 2005’ten 2013’e kadar, rahiplik mesleğinde en çok büyüme gösteren ülkeler arasında İtalya, Ukrayna ve Belçika bulunuyor.

(cnl.news/Olga Daşcinscaia)

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi