24 Nisan 2024 Çarşamba

Kaymakam Soytürk’ten İskenderun Ortodoks Kilisesi’ne Noel Ziyareti!

“İskenderun Müthiş Bir Zenginliğe Sahip”

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, yaklaşan Noel Bayramı dolayısıyla İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesini ziyaret ederek, cemaatin bayramını kutladı.

Kilise kapısında Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur ve yönetimi ile Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından karşılanan Kaymakam Soytürk, cemaat üyeleriyle tek tek tokalaştı.

Kilise salonunda taziyeleri kabul eden cenaze sahiplerine başsağlığı da dileyen Kaymakam Soytürk’ün sıcak ve samimi yaklaşımı, Hıristiyan vatandaşlarca takdirle karşılandı.

Kaymakam Soytürk’ü, Peder Yıldırım ve cemaat üyeleriyle birlikte kilise salonunda ağırlayan Can Teymur; “Bizi onurlandıran Sayın kaymakamımıza, Ruhani Liderimiz Sayın Dimitri Yıldırım, siz cemaat üyelerimiz ve yönetim kurulumuz adına hoş geldiniz diyorum. Biz İskenderun’da yaşayan Hristiyan dinine mensup Ortodoks cemaati olarak, ülkemizin bu nadide ve güzide bölgesinde asırlardır yaşayıp gelen ecdadımızın devamı naçizane bir topluluğuz. Ülkemizin, milletimizin ve Türklüğümüzün bizim için bir gurur vesilesi olduğunu özellikle arz etmek istiyorum Bütün cemaat mensuplarımız ben inanıyorum ki bu duyguları taşıyorlar. Biz bu toplum içerisinde bütün inanç kesimleri ile birlikte kaynaşmış ve ailelerimiz aynı ekmeği paylaşmış, aynı suyu içmiş, aynı güzellikleri yaşamış bir toplumdur. Bu bizim için bir gurur vesilesidir.

İki gün sonra kutlayacağımız Noel bayramımızın ve bir hafta sonra tüm insanların kutlayacağı yeni yılın, 2018 yılının başta ülkemize, kadirşinas milletimize, bütün vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Barış ve huzur içerisinde, ülkemizin başarısını, mutluluğunu, saadetini gönülden diliyoruz. İnşallah 2018 yılı ülkemizin mutluluk, başarı ve esenlik içerisinde yaşayacağı bir yıl olur” şeklinde konuştu.

Daha önce dört yıl Dörtyol’da ve son 6 aydır da İskenderun’da görev yaptığını ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de; “Altı aydır gerçekten dehşet bir zenginliğin, hem ekonomik anlamda hem kültürel anlamda zenginliğin içerisinde olduğumu iliklerime kadar hissediyorum. Bugün Alevi cemaatinin kanaat önderlerinden birinin eşinin cenazesindeydik. Ben İskenderun Kaymakamı olarak oradaydım, Can Bey ve farklı din ve mezhebe mensup çok sayıda kişi de oradaydı, hep beraber oradaydık.

Bu şunu gösteriyor, hakikaten bölgemiz çok iç içe girmiş, çok kaynaşmış. Ve bunu yaparken de gösterişten uzak, samimiyetle yapılmış, bağlanmış bir topluluk olmuş. O zenginliğimiz hakikaten müthiş bir zenginlik. Böyle bir ilçede çalışmaktan ben de büyük onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum. İlçe Kaymakamı olarak ilçenin bütün güvenliğinden sorumluyum, tüm vatandaşlarımızın hiçbir mezhepsel, dinsel farklılık olmadan… Hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Bunu bir kere daha teyit etmek istedim. Zaten böyledir ama söyleme gereği hissettim. Can, mal güvenliğiniz benim önceliğimdir, mutluluğunuz benim önceliğimdir. Şimdiden Noelinizi kutluyorum” şeklinde konuştu. (SAT-7 Türk / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi