19 Mart 2024 Salı

Keldani Başrahip Sabri Anar, Horiepiskoposluğa Yükseltildi

Paris ve çevresinde yaşayan Keldanilerin Başrahibi Peder Sabri Anar, Horiepiskoposluk mertebesine yükseltildi.

12 Kasım 2017 Pazar günü, Paris’teki Keldani cemaatinin 27 yıllık başrahibi, Sarcelles’te bulunan Aziz Thomas Keldani Mahalli Kilisesi’nin önderi, Şırnak Uludere’nin Baznaye (Türkçesi Doğan) köyü doğumlu Muhterem Peder Sabri Anar, kahinlik resametinin 27. yıl dönümünde Dünya Keldanileri Babil Patriği Kadasetli Mar Louis Rafael Sako tarafından Horiepiskoposluk mertebesine yükseltildi.

Tören, Sarcelles’te bulunan Aziz Thomas Kilisesi’nde saat 17:00’de başladı. Törene bu bölgenin de altında bulunduğu Pontoise bögesi Episkoposu Mgr. Stanislas Lalanne ile birlikte Paris’in Başepiskopos Kardinali Vigt-Trois’in Vekili Mgr. Pascal Gollnish’in yanı sıra Paris’te bulunan çok sayıdaki Doğu Kilisesinin dini önderleri ile cemaat temsilcileri katıldı.

Kutsama töreninden sonra söz alan Dünya Keldanileri Patriği Sako, Peder Sabri Anar’ın 27 yıllık pastorel hayatından övgü ile bahsetti ve cemaate “kendisi bu ünvanı hak ediyor, sizler de hak ediyorsunuz” dedi.

Pontoise Episkoposu Mgr. Lalanne, bölgedeki Keldani toplumunun güçlü bir imana sahip olduğundan ve çok aktif olduğundan bahsetti. Dünya Gençlik Günü gibi uluslararası organizasyonlarda Keldani gençlerinin kalabalık katılımının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Törene Türkiye’deki Keldani Kilisesi Patrik Vekili Mgr. François Yakan, Paris Kiliselerinde görevli din adamlarından Peder Aziz Yalap, Peder Narsay Soley, Peder Fadi Lion Nissan, Peder Mikail Duman’ın yanı sıra Belçika Kiliselerinden Peder Musa Yaramış ve Peder İdris Emlek ile birlikte çok sayıda din adamı ve cemaat üyesi katıldı.

Belçika’da ikamet eden Keldani toplumundan da otobüslerle Paris’teki törene geniş katılım olduğu görüldü.

Türkiye’den özellikle 1980’li yıllarda göç eden Keldani Katolik cemaatinin büyük çoğunluğu Paris çevresinde, daha küçük bir cemaat de Belçika’da yaşıyor ve sayıları 30 bini aşıyor.(SAT-7 TÜRK/BP)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi