19 Nisan 2024 Cuma

Keldani Çift Hala Kayıp: Peder Diril’den Duyarlılık Çağrısı

Şırnak’ta kendilerinden haber alınamayan Hurmüz ve Şimuni Diril çiftinden hala bir haber yok. İstanbul Keldani Kilisesi Pastörü Remzi Diril, anne ve babası için duyarlılık çağrısında bulundu.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan 71 yaşındaki Hurmüz Diril ve 65 yaşındaki Şimoni Diril’den 11 Ocak’tan beri haber alınamıyor.

Keldani çifte dair başlatılan arama çalışmaları bölgenin karlı olmasından kaynaklı sonlandırılırken, çifte dair bugüne kadar herhangi bir ize rastlanmadı.

Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise, alınan “gizlilik” kararı ile yürütülüyor.

Soruşturma kapsamında bugüne dek kayıp çifte dair sadece oğulları Bedri ve İstanbul Katolik Kilisesi Papazı Remzi Diril ile çiftle birlikte aynı köyde yaşayan tek kişi olan Epro Diril’in ifadeleri alındı.

Anne ve babasının kaçırıldığını düşünen Remzi Diril, “23 gün oldu hiçbir haber yok. Henüz bize herhangi bir bilgi gelmedi, herhangi bir teyit yok” dedi.

Diril, halka duyarlılık çağrısında da bulundu:

“Kim kaçırdıysa, nereden aldıysa, aynı yere tekrar bırakmasını istiyoruz. Yetkililerle iletişim halindeyiz. Onlar da imkanlarınca çalıştıklarını söylediler. Bölgeye kar düştüğü için oralarda aramalar imkansız.”

Zorla Boşaltılan Köylerden Biri

Hurmüz ve Şimuni Diril çiftinin yaşadığı Kovankaya köyü, devlet tarafından 1989’da boşaltılmıştı. Köye 1992 yılında dört aile yerleşmişti, ancak 1994’te köy tekrar boşaltılmıştı.

Çiftin çocuklarından Remzi Diril, “O tarihten sonra 2011’de köye gidip ilkbahar ve yaz aylarında yaklaşık beş ay orada kalmaya başladık. 2014’ten beri de köyde yerleşik olmaya başladık, anne ve babam o tarihten beri yaz kış hep köyde yaşıyor. Yazın köydeki hane sayısı beş altıya yükseliyor ama orada kalıcı olan anne, babam ve bir komşumuz” dedi.

Kovankaya, köy boşaltmalar sonrası gözaltında kayıp vakalarının da yaşandığı bir yer.

Şimuni Diril’in amcasının torunları da 1994’ten bu yana kayıp.

1994 yılında 12 yaşında olan İlyas Diril ve 16 yaşında olan Zeki Diril’den gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. (Gazete Karınca)


Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi