28 Mart 2024 Perşembe

Keldani Hristiyanlar Tutuklama ve Sınır Dışıyla Karşı Karşıya!

Amerika’nın Detroit bölgesinde geçtiğimiz hafta sonu çok sayıda Keldani Hristiyan federal göçmen görevlileri tarafından tutuklandı.

St. (Aziz) Thomas Keldani Katolik Başepiskoposu Francis Kalabat, yaptığı Facebook paylaşımında “Amerika’daki toplumumuz için çok garip ve acı verici bir gün oldu. Göçmenlik Gümrük Muhafazası temsilcileri tarafından sınır dışı edilmek üzere yakalanan birçok Keldani şaşkınlık ve öfke içinde kaldı ” dedi.

Detroit Free Press toplum liderlerine göre, Göçmenlik bürosunun Detroit bölgesindeki 40 civarındaki Keldaniyi tutukladığını bildirdi. Yapılan açıklamada, Irak’ın ABD ile görüşmelerinde “sabıka kaydı olan kişileri” almayı kabul ettiği ve tutuklananların önceki cezai suçlarının cinayet, tecavüz, cinsel saldırı, adam kaçırma ve “silah ihlalleri” olduğunu belirtti. Tutukluların çoğunluğu şimdi Ohio Youngstown’daki Kuzeydoğu Ohio Islah Merkezi’nde.

Yerel kilise liderleri, yerel sabıkalara sahip olanların çoğunun hapishanelerde yattılarını ve o zamandan beri iyi birer vatandaş olduklarını ısrarla ifade ettiler.

Episkopos Kalabat “Kilisenin adalete karşı çıkmadığını, toplum için tehlike oluşturan tüm ağır suçluların yakalanması gerektiğini” yazdı, tutuklananların çoğu ağır suçlular değil hatta son on yıldır harika vatandaş oldular “dedi.
Episkopos, kilisenin Pazar tutuklamaları ile ilgili olarak, Dışişleri Bakanlığı, Kongre üyeleri ve Katolik Episkoposlar Konferansı ile temas kurduğunu sözlerine ekledi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi