18 Nisan 2024 Perşembe

Kenya’da Hristiyan Kardeşler Saldırıya Uğradı

Morning Star News’un haberine göre, Kenya’nın Isiolo kentinde 3 Hristiyan kardeş radikal bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırganlar kardeşleri pusuya düşürdükleri sırada su sistemlerini tamir etmek için dışarı çıktıkları öğrenildi. 21 yaşındaki Fozia, ‘‘Bana sopa ve künt bir cisimle vurmaya başladılar. Sırtımdan ve sağ elimden yaralandım’’ dedi.

19 yaşındaki kız kardeşi Asha ise, başının duvara vurulması nedeniyle yaralandı. Asha, Morning Star News’e verdiği demeçte, ‘‘Saldırganlar başımı duvara vurarak beni yaraladı. İki ön dişim kırıldı ve saldırı vücudumun sol tarafının şişmesine neden oldu’’ dedi. 18 yaşındaki erkek kardeşleri Aden ise, aldığı darbeler nedeniyle elinden ve kaburgalarından yaralandı.

Fozia, ‘‘Saldırı sonucunda beş saat boyunca baygın kaldım ve hastanede bilincimi yeniden kazandım’’ dedi. Fozia saldırganların kendisine, ‘‘Bizlere ait olmadığınızı biliyoruz. Bugün sizi yakaladık ve merhamet göstermeyeceğiz. Geldiğiniz yere geri dönün’’ ifadelerinde bulunduğunu belirtti.

Bu yılın başlarında Nairobi’den ayrılan aile, Kenya’nın başkentinin yaklaşık 285 km kuzeyinde yer alan Isiolo’ya geldi. Radikal grupların baskısına Isiolo’da da maruz kalan aile, dini baskı yaşadıklarını söyledi.

Hristiyan kardeşlerin saldırıya uğramasından iki gün sonra, Fozia olayı polise bildirdi ve Jarson ile Musambir Adullai adlı iki şüpheli tutuklandı. Ancak tutuklamaların ardından aile tehditlere maruz kaldı.

Anneleri, Morning Star News’e verdiği demeçte, ‘‘Güvende yaşayabilmemiz için çocuklarımın davayı geri çekmesi konusunda tehditler alıyoruz. Adaletin yerine gelmesi için dualarınıza ihtiyacımız var’’ dedi.

Aile, Hristiyanlığı kabul etmesinden bu yana birçok saldırıya maruz kaldı. 2014 yılında saldırıya uğrayan anne, güvenlik güçleri tarafından hayatının risk altında olduğu konusunda uyarıldı. (CBN News)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi