25 Nisan 2024 Perşembe

Kenya’da Saldırıların Hedefinde Olan Hristiyanlar Endişeli

Kenya’nın batısındaki bir köyde 20 Ocak’tan 24 Ocak’a kadar beş kilise binasının ateşe verildiği ve yanmış binalara dışkı atıldığı rapor edildi.

Nyaraibari Chache bölgesindeki Otamba köyünde St. Monica Kilisesi binası 20 Ocak’ta yakıldı. 21 Ocak’ta Yedinci Gün Adventistleri Kilisesi ve Lejyon Maria (1963’te Roma Katolik Kilisesi’nden ayrılan yerli bir hareket) cemaatinin binaları yakıldı. Kundakçılar, 24 Ocak sabah saat 3 civarında ise, aynı köydeki 250 üyeye sahip Pentekostal Kilise’nin binasını ateşe verdi.

Yerel bir kaynak, ‘‘Kundakçılar, kiliseleri ateşe vermenin yanı sıra, inanlıları kiliselere gitmekten vazgeçirmek için binalara insan dışkısı atmak gibi iğrenç eylemler gerçekleştirdi. Kilise üyelerinin çoğu, kundakçıların onları evlerine kadar takip etmelerinden korkarak, ibadetlere katılmaktan çekiniyor’’ ifadelerinde bulundu.

Kilise binalarına ve içindeki malzemelere zarar verildiği açıklandı. Kenya Kilise ve Din Adamları Birliği, basın açıklamasında yaşananları kınadı. Açıklamada, ‘‘Yetkililerin meselenin özüne inmelerini ve bu tür iğrenç eylemleri gerçekleştirenleri ifşa etmelerini talep ediyoruz’’ denildi.

Daniel Ratemo

Kilise liderleri bölgedeki güvenliği artırmak ve suçluların yargılanmasını sağlamak amacıyla polise başvurdu. Pentekostal Kilisesi başkanı Daniel Ratemo, maddi destek ve dua için çağrıda bulundu.

Legio Maria kilisesindeki bir rahip, kundakçıların bulunması için polise başvurdu. Güvenlik nedeniyle adı gizli tutulan rahip, ‘‘Kötülük, Mesih’in müjdesinin getirdiği iyiliğin üstesinden gelmemeli’’ dedi.

Open Doors’un, Hristiyan olmanın en zor olduğu 2021 Dünya İzleme Listesine göre, Kenya 49. sırada yer alıyor. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi