24 Nisan 2024 Çarşamba

Kerkük’e sığınan Hristiyanlara AFAD yardımı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), terör örgütü IŞİD’den kaçarak Kerkük’e sığınan Hristiyan ailelere gıda yardımı yaptı.

Kerkük’ün Almaz semtindeki kiliseye getirilen yardım kolileri, Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince belirlenen 300 aileye dağıtıldı. Yardım kolilerinde un, yağ, pirinç, salça, makarna, helva ve nohut gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu belirtildi.

Süryani Kilisesi İdari Yönetim Üyesi Aman Toma Behnam, AFAD’ın yardımlarından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kerkük’e göç eden Hristiyan ailelerin bu tür desteklere ihtiyaç duyduğunu belirten Behnam, ”Bu yardımların devam etmesi temennisinde bulunuyoruz. Ayrıca kış mevsiminin yaklaşmasından dolayı yapılacak yardımların soğuk hava düşünülerek yapılmasını istiyoruz” dedi.

Evlerini terk ederek faklı bölgelere sığınan ailelerin büyük sorunlarla boğuştuğunu vurgulayan Behnam, ”En büyük temennimiz çatışmaların bir an önce bitmesi ve insanların evlerine dönmesidir” diye konuştu.

Behnam, Musul’da IŞİD çatışmalarından kaçan ailelerin bir kısmının Kerkük’teki akrabalarında misafir edildiğini, diğerlerinin okul ve kiliselerde yaşama tutunmaya çalıştığını ifade etti.

AFAD yardim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi