26 Nisan 2024 Cuma

Kesab’da yağma ve talan iddiası

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Kesab kasabasından kaygı uyandırıcı haberler gelmeye devam ediyor. Bölge İslami grupların eline geçtikten sonra çok sayıda ev ve işyerinin talan edildiği iddia edildi. Agos’tan Rober Koptaş’ın haberine göre yaklaşık 600 Ermeni ailenin terk ettiği Kesab’da son olarak 42 Ermeni’nin kaldığı öğrenildi. İki günden beri haber alınamayan bu insanların katledilmiş olmasından korkuluyor.

Hatay’ın Yayladağı sınır kapısına üç kilometre mesafede bulunan, nüfusunun çoğunluğunu Ermenilerin ve diğer Hristiyan grupların suriye  kesaboluşturduğu Kesab kasabası 21 Mart günü İslami örgütlerin eline geçti. Esad güçlerinin El Nusra, Şam el İslam, Ensar el Şam ve Bayırbucak Türkmen Tugayı gruplarına karşı operasyonu devam ederken, muhalifler, kıyı şeridindeki bazı mevzileri de alarak ilerlemeye devam etti.

Bölgede sivillere ait pek çok ev ve işyerinin talan edildiği iddia ediliyor. Kasabada yağma faaliyetine sınırı geçerek gelen Türkiyelilerin katıldığı öne sürülüyor. Telefonla bağlantı kurduğumuz bazı Kesablılar, traktör gibi tarım araçları da dahil olmak üzere pek çok taşınabilir malın çalındıktan sonra Yayladağı sınır kapısından geçirilerek Türkiye’ye götürüldüğünü söyledi.

Muhaliflerin kiliselere de girerek haçları yerlerinden söktükleri ve bazı değerli eşyaları çaldıkları iddia ediliyor. Buna göre, son günlerde talan edilecek eşya kalmayınca, binalardaki kapı ve pencereler de sökülmeye başlandı.

Ancak Kesab’ı ele geçiren İslami gruplar sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri bir videoda, Ermeni kilisesine hiçbir şekilde zarar vermedikleri yönünde açıklamada bulundu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi