16 Nisan 2024 Salı

Kiev’de 10 Bin Kişi “Mutlu Aile” İçin Yürüdü

Kiev’de binlerce kişi için “Mutlu Aile — Sağlıklı Ukrayna!” sloganı ile çocuk ve aile haklarının korunması için yürüdü. Ortodoks Gazeteciler Birliği’nin haberine göre, yürüyüşe 7 bin ila 12 bin kişi katıldı. Tüm Ukrayna Kiliseler Birliği ve dini organizasyonların işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş bu yıl üçüncü kez yapıldı. Ukrayna’nın başkenti Kiev haricinde Ukrayna genelinde çeşitli bölgelerde de yürüyüşler gerçekleştirildi.

Sofya Meydanı’ndan Verkhovna Rada Parlamento Binası yakınındaki Anayasa Meydanı’na kadar olan yürüyüşe, binlerce imanlının yanı sıra, Katolik Kilisesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kiev Patrikhanesi, Ukrayna Rum Katolik Kilisesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Ukrayna Otosefal Ortodoks Kilisesi, Ukrayna Babtist Kiliseler Birliği, Ukrayna Protestan Kilisesi, Ukrayna Ermeni Apostolik Kilisesi, Ukrayna Bağımsız Evanjelik Kilisesi, Ukrayna Müslümanları Ruhani yönetimi, Alman Evangelist Lutheran Kilisesi ve çeşitli Ukrayna kiliselerinin önderleri katıldı. Yürüyüşün amacı, toplumun ve yetkililerin dikkatini, çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmesi için gerekli olan kadın ve erkek arasındaki evliliğin ahenkli ve ruhsal temellerine çekmek olarak açıklandı.

Binlerce kişilik kitle “Aile için hep birlikte!” sloganı ile başkentin merkezinde yürüdü. Katılımcılar Ukrayna bayrakları, mavi ve sarı balonlar ve üzerinde “Eğitim kurumları cinsiyet propagandası için değildir!” “Güçlü Aile — Güçlü Ukrayna”, “Aileler için hukuk — Aileler için Ukrayna” sloganlarının yazılı olduğu döviz ve pankartlar taşıdı.

Yürüyüşçüler, gençleri aile yaşamı ve sorumlu ebeveynliğe hazırlamak, demografik krizi çözmek, evlat edinmeyi teşvik etmek, kürtaj ve aile içi şiddet sorunlarını çözmek için yetkililerin ve toplumun çabalarını birleştirmek amacıyla devlet aile politikasını geliştirme ihtiyacını vurgulayan bilgilendirici broşürler dağıttı.

Nisan 2017’de, Ukrayna Sağlık Bakanlığı “Üçüncü Cinsiyet” seçeneğini “Sağlıkta Birinci Basamak Hekim Seçimi Bildirgesi” yasa tasarısından çıkardı.

Ukrayna parlamentosu geçtiğimiz Aralık ayında “Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Önlenmesi hakkındaki yasayı kabul etti. Kanun, aile içi şiddet, cinsel şiddet, taciz, cinsel taciz, zorla evlendirme, kadın sünneti, zorla kısırlaştırmalar ve zorla kürtaj gibi her tür toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı mücadele edecek tedbirler ve koruyucu mekanizmalar oluşturmak için ek adımlar getiriyor.

Razumkov Merkezi’nin sosyolojik araştırmasına göre, Ukraynalıların %98.6’sı, aileyi hayattaki önceliklerinde ilk sıraya koyuyor ve aileyi, tüm sosyal ve kişisel faydalar arasında en değerlisi olarak görüyor.

Ukrayna Kiliseler ve Din Kuruluşları Konseyi Ukrayna’da rauhsal canlanma ve kiliseler arası diyalog koordinasyonu için çalışan mezhepler arası kurum olarak Aralık 1996 yılında kuruldu.  Ukrayna’daki tüm dini örgütlerin yaklaşık yüzde 95’ini temsil eden, Kiliseler Konseyi Ukrayna’nın en büyük sivil toplum kuruluşudur.(orthochristian, irs.in.ua)

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi