28 Mart 2024 Perşembe

Kilise, Hindistan’daki Sel Kurbanları İçin Ev İnşa Ediyor

Sel baskını, Ağustos 2019’da Hindistan’ın Karnataka eyaletini harap ettikten sonra binlerce kişi evsiz kaldı. O zamandan beri, yerel Katolik Kilisesi sel mağdurları için çalışıyor. Bu ay Bangalore Başepiskoposluğu, farklı bölgelerde yeni yedi evin inşa edilmesine yardımcı olmak için Shimoga Episkoposluğu’na maddi destekte bulundu.

Francis Serrao

Shimoga Episkoposu Francis Serrao, ‘‘19 Eylül’de Katolik bir ailenin evinin açılışını yaptık. Bir gün önce 6 Hristiyan olmayan aileye evlerini teslim ettik. Bunu şu şekilde yaptık: Sosyal çalışma merkezimiz var, onlar yoksul insanlarla temas halinde ve yardım gruplarımız da var. Bu gruplar sık sık buluşuyor ve yoksul insanları tanıyor. Evlerini inşa etmemiz gereken kişilerin isimlerini bize vermelerini istedik. Ardından gidip onları ziyaret ettik. Yoksul olanlar, dul olanlar, küçük çocuğu olanlar ve küçük bir arazi parçasına sahip olanlar tercih edildi. Yedi aile çok mutluydu ve Kilise’ye minnettardı’’ açıklamasında bulundu.

Karnataka nüfusunun yüzde 2’sinden daha azını oluşturan Hristiyanlar, Hindistan’ın toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 2.3’ünü temsil ediyor. Shimoga Episkoposluğu’nun 5.6 milyonluk toplam nüfusunun sadece 19 bin’i Katolik.

Shimoga, başkent Bangalore’den yaklaşık 241 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 2019 sel felaketi sırasında, kentin bazı bölgelerinde su seviyesi 8 metreden fazla yükseldi ve yüzlerce ev sular altında kaldı. En az 24 kişi hayatını kaybederken, 235 bin kişi tahliye edildi.

Sel felaketinin ardından Shimoga Episkoposluğu 485 aileye maddi yardım sağladı, ancak ev inşa edilmesi gibi daha önemli yardımlar için yeterli bütçeye sahip değildi. Bu noktada Bangalore Başepiskoposluğu kurumları devreye girdi. Başepiskopos Peter Machado, ‘Selde her şeyini kaybedenler için özellikle bir ev, aile olarak yeni bir hayatın başlangıcıdır. Bir ev veya yuva, aileyi birbirine bağlayan unsurdur. Bangalore Başepiskoposluğu, yedi aile için ev inşa edilmesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyor’’ ifadelerinde bulundu.

Machado, Bangalore Başepiskoposluğu kurumları tarafından finanse edilen evlerin çoğunlukla Hristiyan olmayanlara verildiğini belirtti. Shimoga’da bağışlarla birkaç evin daha inşa edildiğini söyleyen Başepiskopos,‘Bundan dolayı mutluyuz’’ dedi. (cruxnow)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi