24 Nisan 2024 Çarşamba

Kilise Liderleri Kutsallık Çağrısında Bulundu

Londra’nın dört bir yanından 1000’den fazla kilise lideri, Müjde’yi duyurma çağrısı hakkında düşünmek üzere Londra’da bir araya geldi. Etkinlik, Kilise’nin tanıklığı, birlik, öğrencilik ve Müjde’yi savunma gibi konuları araştırmak üzere Billy Graham Evangelist Derneği tarafından düzenlenen dört müjdeleme etkinliğinin sonuncusuydu.

Dr Crawford Loritts

Dr Crawford Loritts, kiliseyi kutsallığa geri çağıran konuşmasında günaha düşen ve bu nedenle Müjde’yi küçük düşüren pastörlerin ve hizmetkârların sayısından dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Pastörleri, kutsallığı yeteneklerin ve armağanların önüne koymaya çağıran Dr. Loritts, ‘‘Karakteriniz, üzerinde durduğunuz platformdan daha üstün olmalı. Hizmetkâr olmanız, Tanrı’nın içinizde çalıştığı anlamına gelmiyor’’ dedi.

Dr Loritts, kilise liderlerine, başkalarını yargılamayı bırakmaları ve kendi günahlarından tövbe etmeleri çağrısında bulunarak, ‘‘Dirilişin bedeli pahalıdır. Sonsuz yaşama kavuşamama nedenlerinden biri kendi zayıflıklarımızı görmek istemememizdir. Tövbe gözyaşlarının yanaklarımıza düşmesine izin vermeliyiz. Hepimizin dizleri üzerine çökme zamanı geldi’’ dedi.

Londra Kıpti Ortodoks Başepiskoposu Angaelos

Londra Kıpti Ortodoks Başepiskoposu Angaelos, kilise liderlerine seslenerek, ‘‘Birbirimizi ayrıştırmayı bırakalım. Birliğin bir bedeli var, öte yanda ayrışmak dünyanın en kolay şeyi. Ötekileştirme kavramı bu günlerde çok yaygın. Birbirimizin tanıklığına zarar veriyor ve birbirimizin deneyimlerinden uzaklaşıyoruz’’ dedi. Ayrıca inanlıları Müjde’yi nasıl paylaştıkları hakkında düşünmeye davet eden Başepiskopos Angaelos, ‘‘Mesajımız duyulacak ve kabul edilecek şekilde verilmeli. Bazılarımız ateş ve kükürt vaazlarıyla büyüdük. Günümüzde gençler bunu kabul etmeyecektir. Dünyada zaten yeterince ateş ve kükürt var, kiliselerimizde duymalarına gerek yok. Kiliselerimizde umudu, ışığı, sevgiyi ve vaadi işitmeleri gerekiyor. Tüm hatalarına rağmen Tanrı’nın kendilerini kabul ettiğini görmeleri gerekiyor’’ dedi.

Skip Heitzig

‘İsa’nın öğrencisi olmak’ konusu üzerinde çalışmalar yapan pastör ve yazar Skip Heitzig, ‘‘Hristiyanlar için asıl zorluk, birçok kişinin sadece ruhsallıkla uğraşmak istediği bir zamanda özverili bir yaşam sürmeye çalışmasıdır. Sosyal medya, bazı tanımlamaları değiştirdi. Zevk almak anlamına gelen ‘beğenmek’ kelimesi, sosyal medyada birini sanal olarak tanımak anlamına geliyor. Arkadaş olmak, biriyle karşılıklı sevgi bağına sahip olmak anlamına gelir, ancak sosyal medyada sadece uygulama listesine eklenmek anlamına geliyor. Birini takip etmek, onu izlemek ve inancını benimsemek anlamına gelir, ancak sosyal medyada sadece bir mobil cihazdan güncellemeler almak demektir. Sizi sevmeyebilirler, ancak sosyal medya hesaplarından takip edebilirler. İsa Mesih’in takipçileri ve dostları olan bizler, gerçeği sevenler asıl fikre geri dönmelidir. Çünkü İsa Mesih’in de çok fazla hayranı olmasına rağmen, çok fazla takipçisi yoktu. İsa Mesih, sosyal medya hesaplarından beni beğenin demedi. Benliğimizden sıyrılıp, kendisini takip etmemizi istedi’’ dedi. (CT)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi