29 Mart 2024 Cuma

Kilise saldırganlarından ikincisi de izleniyormuş!

Fransa’da Normandiya bölgesine bağlı Rouen kentinde bulunan bir kiliseye ayin sırasında baskın düzenleyip rahibi öldüren saldırganlardan ikincisinin de kimliği belirlenerek kamuoyuyla paylaşıldı. 19 yaşındaki ikinci saldırganın Abdel Malik Nabil Petitjean olduğu açıklanırken, bu saldırganın da ‘izleme listesi’ nde olduğu bildirildi. Petitjean’ın kimliği DNA testiyle tespit edildi. Kimliği açıklanan diğer saldırgan Adel Kermiche’in de mayıs ayında elektronik kelepçeyle serbest bırakıldığı açıklanmıştı. Saldırganlar polisin kiliseye düzenlediği operasyonda öldürülmüştü.

VATİKAN’DAN SERT TEPKİ

Saldırıya en büyük tepkilerden birisi de Vatikan’dan geldi. Vatikan, ‘barbaca bir cinayet’ olarak nitelendirdiği saldırıyı kınarken, Papa Françesko’nun bu saldırıdan etkilenenlerin acı ve korkusunu paylaştığı açıklandı.
Vatikan Basın Ofisi Direktörü Federico Lombardi, üzüntülerini şu sözlerle dile getirdi: “Fransız kilisesinin, Rouen piskoposluğu ve tüm Fransız halkının yanındayız. Gerçek şu ki, bu saldırı bir kilisede meydana geldi, vaazlarında cemaatine Tanrı sevgisini veren bir rahip öldürüldü ki bu bizi çok derinden etkiledi. Kutsal bir mekana saldırılması bizim için özellikle de dini açıdan çok hassas bir olay.”

HALK DUA İÇİN KİLİSELERE AKIN ETTİ

Saint Etienne du Rouvray’de kiliseye düzenlenen kanlı saldırı  tüm ülkede şaşkınlık ve korkuya neden oldu. Fransa’da tüm kiliselerde terör kurbanları için dualar edildi. Kurbanlarının anısına düzenlenen ayin sonrasında konuşan Lyon Başepiskoposu Patrick Le Gal sorunun görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi. Le Gal, “Acı bazı konular var. Konuşmayı reddediyoruz, yüzleşmeyi reddediyoruz, fakat sonra bir anda yüz yüze geliyoruz. İncil’de ‘Gerçek bizi özgürleştirir’ der. Gerçeği kabul edelim, bununla yüzleşelim ve ne yapabileceğimizi düşünelim.” dedi.

FRANSIZ HÜKÜMETİ AŞIRILIKLARLA MÜCADELE EDECEK

Fransa Başbakanı Manuel Valls, radikal gruplara üye saldırganların kendilerini gizleme yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Terörle mücadelede hukuk devleti çizgisinin dışına çıkılmayacağını söyleyen Valls, “Hükümetim Fransız usulü bir Guantanamo kampı oluşturmayacaktır. Kişileri şüphelere dayanarak belli merkezlere kapatmak ahlaki ve hukuki açıdan kabul edilemez.” diye konuştu.  (Seyfi Genç)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi