25 Nisan 2024 Perşembe

Kilise Topluluklarındaki Ailelere, Kardeş Evlat Edinme Çağrısı

Yeni rakamlar, İngiltere’de evlat edinilmeyi bekleyen 2 bin çocuğun yaklaşık yarısının iki veya daha fazla kardeşi olduğunu ve bir ev bulma sürelerinin yaklaşık dört ay daha uzun sürdüğünü gösterdi.

Adoption UK adlı yardım kurumu #YouCanAdopt kampanyasını başlattı ve daha fazla insanı kardeş evlat edinmeye teşvik etti. Hristiyan ailelerle uzun bir geçmişe sahip olan evlat edinme kurumu PACT’ın Hizmet Direktörü Lorna Hunt, ‘‘Geçen yıl onayladığımız evlat edinenlerin yaklaşık yüzde 60’ı inançlı olduklarını belirtti ve birçoğu kiliselerinde aktif olarak hizmet ediyordu. Yani çocukların inançlı ailelerin yanına yerleştirilmenin önünde bir engel yok. Aslında bizim için birçok aile sunabileceklerinden çok daha fazlasını sunuyor’’ dedi.

Hunt, evlat edinen ve kilise üyesi olan ailelerin, kilise cemaatinden de ek destek aldıklarını sözlerine ekledi. Hunt, ‘‘Benim için önemli olan şeylerden biri, kilise cemaatindeki o geniş destek ağıdır. Muhtemelen kiliselerde veya koruyucu ailelerde gerçek ailesiyle yaşamayan bir çocuğa bakmanın en anlama geldiğini bilen ve evlat edinen başka aileler bulacaksınız. Evlat edinen ebeveynler için destek ve şefkat oldukça önemli. Kilise cemaatlerinden evlat edinenler bunun çok önemli olduğunu söyleyecek. Pratik olarak küçük şeyler ama çocukların duygusal desteği için gerekli’’ dedi.

Hunt, son çare olarak kardeşlerin ayrılacağını açıklayarak, ‘‘Yerel yetkililer, mümkün olduğunca kardeşleri bir arada tutmaya çalışacak. Birlikte büyüyen kardeşlere sahip olmak, evlat edinen ailedeki en güzel şeydir’’ dedi.

İnançlı aileleri daha fazla bilgi edinmek için PACT ile iletişime geçmeye çağıran Hunt, ‘‘Kesinlikle kilise toplulukları içinde buluyoruz, evlat edinen ebeveynler için çok fazla destek var. Çocuklar yerleştirildikten sonra, kilise topluluğunda bir defaya mahsus oturumlarımız oluyor. Böylece kilise nasıl karşılık verebileceğini bilir ve evlat edinen aileleri gerçekten destekleyebilir. Çünkü kardeşleri evlat edindiğinizde bu desteğe ihtiyaç duyarsınız, pratik yardıma ve bazen duygusal sağlığa ihtiyacınız olur. Kilise cemaati için ‘kardeş grubunu evlat edinmenin ve çocukları bir arada tutmanın ne anlama geldiği’ konusunda daha fazla insan öne çıkıp sadece düşünmek ve üzerinde konuşmak isterse harika olurdu’’ ifadelerinde bulundu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi