29 Mart 2024 Cuma

Kilise yangınlarının yarısı kundaklama

KİLİSE YANGINPew Araştırma Merkezinin yapmış olduğu araştırmaya göre ABD’de son 20 yıl içinde tüm kilise yangınlarının yaklaşık yarısının kundaklama sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.
Hesaplamaları yapan araştırma merkezi kilise girişlerinde alkol, tütün, ateşli silahlar ve patlayıcılar için özel kontrol sağlamaya başladı.
Sayımların sonucunda kundaklama yöntemiyle yakılan kilise oranlarının oldukça yüksek olduğu ortaya çıktı.
Güneyde Afrika-Amerikan topluluklarına ait 6 kilisedeki yangın dalgasından sonra, Hristiyan topluluklarını endişe kapladı. Onlar son dönemde gerçekleşen yangınların ırkçı nefretten kaynaklandığını düşünüyorlar.
14 Eylülde yapılan hesaplamalar göre bu sene içinde 79 yangının gerçekleştiğini bunlardan 29’un kasten yapıldığı saptandı. Bu olayların birçoğunun araştırması devam ediyor.

KUNDAKLAMALAR SON 15 YILDA ARTTI

Kundaklama yöntemiyle kilise yangınlarının oranı yıllar boyunca sabit kalmıştı. Son 15 yılda kiliselerdeki yangın sayısı azaldı. 1996 yılından 2000 yılına kadar, yılda ortalama 191 kundaklama yangını kayıtlara geçti. Bu bütün kilise yangınları %51 oranına denk geliyor. 2010 ve 2015 yılları arasında, kundaklama yöntemiyle yangın sayısı tüm kilise yangınlarına % 48 oranıyla hesaplandı yani yangınlar bir yılda 191’den 74’e düştü.
1990’larda kiliselerin kasten yangın sayısını artışı ilgi çekmişti.
1996 yılında hükümet komitesinin yangın raporuna göre siyahlara ait Güneydeki kiliselerin kasıtlı yangınların oranın oldukça fazla artış gösterdiğini fark etti bunun üzerine Başkan Bill Clinton kilise yangınlarının önlenmesi konusunda bir yasayı imzaladı ve kilise saldırıları gerçekleşen bölgelere bu konuyla yakından ilgilenmesi için guruplar görevlendirdi.

(christian.by / Çeviren: Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi