29 Mart 2024 Cuma

Kilise Yıkımı Sırasında Pastörün Oğlu Öldürüldü

Nijerya’nın Borno eyaleti Maduganari bölgesindeki kilise binasının yıkımını pastörün oğlu olan Ezekiel Bitrus’un ölümüne yol açtı.

Ezekiel Bitrus

Borno Coğrafi Bilgi Sistemi (BOGIS), 5 Ağustos’ta kilise üyeleri protesto için toplanırken yıkımı gerçekleştirdi. Yıkıma eşlik eden Sivil Ortak Görev Gücü’nün (CJTF) protestoculara ateş açması sonucunda 29 yaşındaki Bitrus hayatını kaybederken, beş kişi yaralandı.

Ayrıca, CJTF’nin yıkım sürecinin ve saldırı görüntülerinin çekilmesini önlemek amacıyla kilise üyelerinin telefonlarına el koyduğu da iddia ediliyor. Bitrus’u vurmakla suçlanan kişi Borno Eyalet Valisi Babagana Zulum tarafından emredilen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Nijerya Hristiyan Birliği’nin (CAN) Borno şubesi başkanı Williams Naga, 7 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında yaşananları kınadı. Naga, ‘‘Yönetici Sekreteri Engr Adams Bababa liderliğindeki BOGIS yetkilileri, CJTF’yi yalnızca yıkım için getirmedi. Aynı zamanda kardeşimizin ve oğlumuzun öldürülmesi için getirdi. Ailesinin geçimini sağlayan kardeşimiz için tüm Hristiyan cemaati yas tuttu. Öyle görünüyor ki, BOGIS ülkede kiliselerin yok edilmesini sağlamak ve gerginliği artırmak için ortaya çıktı’’ dedi.

Naga, CAN’ın olayla ilgili soruşturma kapsamında temsil edilmesini ve kilisenin, Borno eyaletinde yıkılan diğer kilise binalarıyla birlikte yeniden inşa edilmesini talep etti. Herhangi bir yıkım ihbarı almadıklarını söyleyen kilise temsilcileri, kilise binasının yasal olduğunu kanıtlayacak tüm belgelere sahip olduklarını belirtti.

Bir gözlemci, ‘‘Kilise üyeleri, Hristiyanları bölgeden çıkarma girişimlerine meydan okuyarak Pazar ibadetini yıkılan binada ilahiler söyleyip, Tanrı’yı överek gerçekleştirdi’’ dedi. (Barnabas Fund)

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi