29 Mart 2024 Cuma

Kilise, Yoksul Aile İçin Seferber Oldu

Kuzeybatı Romanya’nın Paleu ve Oşorhei’nin köylerinden imanlılar, yerel kilisedeki papaz ve rahibelerin girişimi ile, yakındaki Parhida köyünden 9 çocuğu olan bir aileye, ev satın almak için bir yıldan daha uzun süre boyunca para toplandı. Toplanan paralarla satın alınan ev kutsanarak aileye hediye edildi.

İMANLILAR ELİNDEN GELENİ YAPTI

Oradea Episkoposluk Bölgesi resmi sitesinde yer alan habere göre, Adrian ve Andreea Tomoş ile yaşları 3 – 14 arasında değişen 6’sı erkek 3’ü kız 9 çocuğu köydeki bu hayırsever hareketten faydalandı. Aile aynı zamanda 10. çocuğun doğumunu bekliyor. Bu müthiş hediyeyi alana dek, büyük aile derme çatma bir evde yaşıyordu.

Aile, 2016’dan beri Oşorhei’deki cemaatteki Peder Nicolae’in dikkatini çekti ve ailenin durumu hakkında kilise üyelerine bilgi verdi. Rahip, “Kilise üyeleri çok açıktı ve herkes elinden geleni yaparak yardımcı oldu: yemek, giyim ve ev eşyaları verdiler” dedi.

SATIN ALINAN EV YENİLENDİ

Oşorhei ve Paleu’nun Ortodoks köylüleri aileye önce pişmiş toprak soba ve yakacak odun, sonra bir inek, domuz verdiler, son olarak da yeni evlerini satın almalarında yardımcı oldular. Satın alınan ev tamamen tamir edilerek yenilendi, tüm gerekli ihtiyaçlar ile donatıldı. Ailenin Şubat ayı sonunda taşındığı evin iki odası, bir mutfağı, geniş bir salonu, banyosu ve kileri ayrıca evin bahçesinde meyve ağaçları bulunuyor.

Aileye, evin kutsaması sonrasında yeni evin salonuna yerleştirilmek üzere Mesih ve Tanrı Anası’nın ikonaları verildi. Oradea Episkoposluğu Hayırseverlik Vakfı da ayrıca ailenin çocukları için okul malzemeleri tedarik ederek eğitim alabilmelerini sağladı.(orthochristian)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi