28 Mart 2024 Perşembe

Kiliseden, ”Sırt Çantasında Sevgi” Hizmeti

ABD’nin Massachusetts Eyaleti’nde bulunan St. John Episkopal Kilisesi, cezaevlerinden çıkan kadınların ihtiyaçlarını giderecek malzemelerle dolu sırt çantalarının sağlanması ve onların yeni bir hayata başlamalarına yardımcı olunmasına yönelik bir hizmette bulunuyor.

St. John Episkopal Kilisesi, 3 yıldır cezaevlerinden çıkan kadınların temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla ”Sırt Çantasında Sevgi” adlı hizmeti sunuyor. Her sırt çantası 3 bölümden oluşuyor. Çantalarda kişisel bakım ve hijyen malzemeleri, yiyecek ve içecekler bulunuyor. Ayrıca,çantanın içinde Kutsal Kitap ve teşvik notu da yer alıyor.

Hizmete önderlik eden Mary Link, hizmetin yıllar içinde büyüdüğünü ve derinleştiğini söyleyerek, ‘‘Tanrı’nın işi için çalışmanın ve kadınların en zor zamanlarından birinde onlara yardımcı olmanın sevincini yaşıyoruz. Yıllar içinde birçok kilise ve grup, bizimle paydaşlık kurdu ve çantaların artmasına katkıda bulundu’’ dedi.

İlk yıl 32 sırt çantasıyla başlayan hizmet, 2019 yılında yaklaşık 80 sırt çantasının ihtiyaç sahibi kadınlara ulaşacağı düşünülüyor. Link, ‘‘80 sırt çantasının dağıtılabilmesi için daha çok yardımcıya ve bağışçıya ulaşabilmek adına çalışmalara devam ediyoruz’’ dedi. 

Hizmetin başlatılabilmesi için kilise, Western Massachusetts Toplum Vakfı’ndan 10 bin dolarlık bağış teklifinde bulundu ve teklif kabul edildi. Kilise grubu, yetkililerle temasa geçtiğinde erkeklere yönelik bir projenin var olduğunu ama kadınların daha özel bazı malzemelere ihtiyaç duyduğunu öğrendi. 

Link, sırt çantasının güzel bir etki yarattığına değinerek, hizmetin ulaştığı kadınlarla bir araya gelerek, onların teşekkürlerini duyduklarını söyledi. Link, ‘‘Teşekkürlerini bildiren kadınlar, çantanın içindeki notun ve duaların hayatları için ne kadar önemli olduğunu bizlerle paylaşıyor’’ dedi. 

St. John Episkopal Kilisesi, eski mahkumların yeni hayata uyum sağlamalarına yardımcı olmak için, Mart ayında bir konferans düzenlemeyi planlıyor. (CP)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi