25 Nisan 2024 Perşembe

Kiliseler, Azınlık Gruplara Yönelik Ayrımcılığı Kınadı

Kiliseler, savaş nedeniyle Ukrayna’dan ayrılan mültecilere ırkları veya inançları ne olursa olsun eşit muamele edilmesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler, Rus işgalinin insani bir krizi tetiklediğini ve üç milyondan fazla insanı topraklarından ayırmaya zorladığını belirtti. Öte yandan, komşu ülkelere geçmeye çalışan mültecilerin ırkçılığa maruz kaldığını gösteren raporlar mevcut.

İngiltere’de ‘Churches Together’ üyeleri yaptıkları açıklamada, Afrikalılara, Asya halkına ve Ukrayna’dan kaçan dini azınlıklara yönelik ayrımcılığı kınadıklarını ve mültecileri kabul eden ülkelerin herkese eşit özen ve haysiyetle yaklaşması çağrısında bulunduklarını belirtti.

Mülteci krizinin büyüklüğünü işaret eden açıklama, Avrupa genelinde bu sorunun adil bir şekilde paylaşılması gerektiğini belirtti. İngiltere hükümeti, Ukrayna’dan gelen mültecilerin gönüllülere ait evlerde kalmalarına izin veren yeni bir insani yardım başlattı. Program kapsamında Ukraynalılar, Birleşik Krallık’ta üç yıla kadar yaşayabilecek ve çalışabilecek.

Hükümeti mültecileri desteklemek için hem adil hem de etkili programlar geliştirmeye çağıran Churches Together, ‘‘Ukraynalı mültecilerin sığınma talebini kolaylaştıran değişiklikleri memnuniyetle karşılıyor ve bu sistemin en hızlı şekilde uygulanmasını teşvik ediyoruz’’ dedi.

Açıklama, kiliseleri mülteci ailelere yardım etmeye teşvik ediyor. Ayrıca hükümeti Afganistan’dan gelen mültecilerin yeniden barındırılmasını hızlandırmaya çağırıyor. Churches Together, ‘‘İngiltere’ye gelen Afgan mültecilerin maruz kaldıkları karşılamayı utançla kabul ediyoruz. Çatışmaların yaşandığı birçok ülkeden mülteciler geliyor. İngiltere’nin herkesin hoş karşılandığı bir ülke haline gelmesi için dua ediyoruz’’ açıklamasında bulundu. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi