19 Mart 2024 Salı

Kiliseler, Binalarını Korumak İçin Onarım Yapmaya Teşvik Edildi

İngiltere tarafından yürütülen 1,8 milyon sterlinlik bir destek programıyla, risk altındaki yüzlerce tarihi ibadethaneye yardım edildi.

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Departmanı tarafından finanse edilen Taylor Review denemesi, Suffolk ve Greater Manchester’a özel olarak odaklanarak, farklı inanç geleneklerinden listelenen ibadet yerleri için ücretsiz destek ve tavsiye sundu.

Plan, Taylor Review’un sonuçlarından birini test etmek için başlatıldı; düzenli olarak yapılan küçük onarımlar, değerli tarihi kiliseleri “risk altında” olmaktan ve gelecekte karşılanamama ihtimali olan büyük işlere ihtiyaç duymaktan kurtarabilir.

İlk deneme, iki yıl sürdü ve bu yıl Mart ayında sona erdi ve bu süre zarfında, 136’sı mali destek alan 396 ibadet yerine yardım etti.

2017 yılındaki Taylor Review, Bernard Taylor tarafından yönetildi ve İngiliz kiliselerinin ve katedrallerinin sürdürülebilirliğini inceledi.

Önerileri arasında, listelenen ibadethanelerin bina bakımı, hibe başvurusu ve cemaatlerinin ötesinde katılımı artırma konusunda tavsiyelerde bulunmaları için Yapı Destek Görevlileri ve Toplum Geliştirme Danışmanlarının organize edilmesi yer alıyordu.

Nihai rapor ayrıca, tarihi binaların fiziksel olarak yıpranmasını önlemek için bir Küçük Onarım Fonu oluşturulmasını tavsiye etti. Fon, gelecekte maliyetli büyük işlere olan ihtiyacı önlemek için düzenli olarak küçük onarımlar yapmaya öncelik veren bir “zamanında müdehale ” yaklaşımını teşvik etti.

Katılımcı ibadethanelere, acil onarımların veya koruma çalışmalarının planlanmasında veya yürütülmesinde ve ziyaretçi sayısını ve topluluk katılımını artırmak için önlemler alınmasında yardımcı olunmuştur.

Tarihi İngiltere, denemesinin listelenen ibadethanelerin gerekli bakım ve küçük onarım işlerini ortalama 2-5 yıl öne çıkarmasını sağladığını hesapladı.

Tarihi İngiltere İcra Kurulu Başkanı Duncan Wilson şunları söyledi: “Bu deneme bir ‘zamanda müdahale ‘ yaklaşımının gerçekten nasıl çalıştığını kanıtladı ve son iki yılda listelenen 396 ibadethaneye başarıyla yardımcı oldu.

“Küçük onarımları ele almak, en küçük işi yapmanın bile bu olağanüstü yerleri çalışır durumda tutmak için büyük bir fark yarattığı anlayışını artırdı.

“Yerel toplulukların katılımını ve kendilerini tarihi ibadethanelerin bakımına adamış destekçileri görmek harika.”

Miras Bakanı Nigel Huddleston şunları söyledi: “İbadet yerleri yerel topluluklarımız için hayati önem taşıyor. Dijital, Kültür, Medya ve Spor Departmanı tarafından finanse edilen bu deneme programın bu kadar çok binaya yardım etme konusunda böylesine başarılı olmasından memnuniyet duyuyorum.

“Bu ibadethaneleri koruyarak, toplulukları bir araya getiriyor, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve gelecek nesillerin keyif alması için mirasımızı koruyoruz.”

*Taylor Review: Birleşik Krallık iş kanununda çalışan ve işçi haklarıyla ilgili olarak Birleşik Krallık hükümetine sunulan bir incelemedir.

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi