26 Nisan 2024 Cuma

Kiliseler Daha Az Şeyle, Daha Fazlasını Yapmaya Hazır Olmalı

Koronavirüsün ekonomiyi sarstığı ve ihtiyaçları arttırdığı bu dönemde Tim Keller, ‘‘Kiliselerin daha az şeyle, daha fazlasını yapmaya hazırlıklı olması gerekir’’ dedi. Ünlü pastör ve yazar, kiliselerin yönetim hakkındaki düşüncelerini de değiştirmesi gerektiğini söyledi. 

11 Eylül saldırısı ile koronavirüsün etkileri arasında benzerlik gördüğünü söyleyen Keller, ‘‘Hristiyan kurumlar daha az şeyle, daha fazlasını yapmaya ihtiyaç duyacak. İnsan sayısı ve ihtiyaçlar büyük ölçüde arttı, insanlar işlerini kaybettikleri ve şehirleri terk ettikleri için ekonomik sıkıntılar yaşadı’’ dedi.

Koronavirüs salgınında tam olarak aynı şeyi gördüğünü söyleyen ünlü pastör, ‘‘Tanıdığım bütün kiliseler, ‘Daha az şeyle, daha fazlasını yapmak zorundayız. İhtiyaçlarımız fazla, ama buna karşılık kaynaklarımız az’ diyor. Bu yöneticilikte yeni bir yaklaşım değil, aynı zamanda parayı ne için harcadığımızı da düşünmemiz anlamına geliyor’’ açıklamasında bulundu.

Salgın sonrasında neler yaşanacağını tahmin edemediğini söyleyen Keller, gelecekte ‘yenilikçi düşüncenin ve etkileşimin’ önem kazanacağına değindi. Ayrıca kiliselerin insanların ihtiyaçlarına odaklanmak için bazı programlarını sınırlandırabileceğine değinerek, pastörlerin maaş kesintisi yapabileceğini ima etti.

Keller, ‘‘İkinci şey ise, her şey fedakarlık gerektirir. Genel olarak kiliseler, ihtiyaç sahibi insanlara daha fazla para harcamak zorunda kalacak. Bunu yapabilmenin yolu da kesintiye gitmektir. Bu, maaşınızın bir kısmını toplumdaki ihtiyaçları karşılayabilmek için bağışlamak anlamına mı geliyor? Bilmiyorum, ama liderlik her zaman yenilik ve fedakarlık yoluyla gerçekleşir. Önümüzdeki iki yıl içinde, ikisini de yapmak zorundayız’’ dedi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi