25 Nisan 2024 Perşembe

ABD’de Bazı Kiliseler Tahrip Edildi

Amerika Birleşik Devletler’nin bazı eyaletlerindeki birçok kilise son birkaç hafta içinde tahrip edildi veya kundaklandı. Shreveport, Louisiana’daki bir kilisenin kapıları pentagram işareti ve 666 sayısı ile tahrip edildi. Sorumlu kişi veya kişiler henüz bulunamadı.

Kilisenin Pastörü ve eşi, sosyal yardım faaliyetlerinde bulunan kiliselerinin neden hedef alındığını merak ediyor. Pastör, ChurchLeaders’a, ‘‘Neden bu kilisenin hedef alındığını anlamıyorum. Çünkü harika işler yapan birçok kilise var. Polis hala bir şüpheli arıyor’’ dedi.

Kentucky’de de bir kilise vandalizmin kurbanı olurken aynı zamanda soyuldu. Peder, güvenlik kameralarında sprey boyanın olduğu noktaya kadar her yerin arandığını söyledi. Ayrıca saldırgan tarafından bırakılan bir not bulundu. Notta, ‘‘Ben Tanrısız değilim. Tanrı ile konuştum ve tövbe edeceğim. Kalbinize nefret girmesine izin vermeyin. Tanrı bağışladığı gibi siz de beni bağışlayın. -Tophet-’’ ifadeleri yer aldı.

*Tophet, Cehennem için kullanılan İbranice bir kelimedir. Kelimenin satanizmde, ‘çocukları şeytana kurban etmek için kullanılan yer’ gibi bir anlamı var.

Washington merkezli bir kilise ise uğradığı saldırı sonucunda 50 bin dolarlık hasar aldı. Saldırgan kilisenin fıskiye sistemini tetikledi. Peder, ‘‘Zemin ve sandalyeler olmak üzere her yer hasar gördü.’’ diye belirtti.

Saldırı sonucunda kilisenin mutfağı da yıkıldı. Buna rağmen kilise yerel evsizler için yemek pişirmeye devam etti. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi