19 Mart 2024 Salı

Kiliseler İbadete Açılıyor

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren ibadethaneler sınırlı olarak açılacak.

Yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgını nedeniyle, önceden belirtilen toplumsal sağlık tedbirlerine uyulmak ve gerekli önlemler alınmak kaydı ile, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren İbadethanelerin sınırlı olarak açılacağı Devletimizce bildirilmiştir” diye belirtildi.

İbadetlerin uygulanacak tedbirlerle yapılacağı, kilisede oturulacak koltuk sayısının üçte biri olan ve şimdilik en çok 50 cemaat üyesinin ayinlere katılabileceği açıklandı. Kilise girişinde ateş ölçer kontrolü yapılacağı, maske takılmış olarak ve sosyal mesafe önlemlerine uygun oturum sağlanmak suretiyle ayinlerin yapılacağı belirtildi.

Cenazelerde yakın aile bireylerinin katılması ve salonlarda taziye alınmaması uygulamalarının devam edeceği, dini nikah, Vaftiz töreni ve kırkıncı gün veya sene anma ayinlerini yapmak isteyen cemaat üyeleri için de belirtilen tedbirler uygulanacak.

Mersin Rum Ortodoks Kilise’de İbadete Açılacak Kiliselerden

Kovid-19 salgını sürecinde kapalı olan Mersin Rum Ortodoks Kilisesi, 28 Mayıs Perşembe günü İsa Mesih’in Göğe Yükseliş Ayini ile birlikte yeniden ibadete başlıyor.

Kilise vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 önlemlerini titizlikle uygulamaya devam edeceklerini belirten yönetim kurulu, her oturulacak yer arasında birer boşluk ve her sıra arasında da bir sıranın yine boş bırakılacağı belirtildi. Kilise girişinde dezenfeksiyon malzemelerinin bulunacağını ve girişte her bir cemaat üyesinin ateşinin ölçüleceği bildirilirken maskesiz hiç kimsenin kiliseye alınmayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

Koronavirüs salgını nedeniyle, önceden belirtilen toplumsal sağlık tedbirlerine uyulmak ve gerekli önlemler alınmak kaydı ile, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren İbadethanelerin sınırlı olarak açılacağı İçişleri Bakanlığınca bildirilmiştir.

Kilisemiz de sınırlı Cemaat katılımı ve uygulanacak tedbirlerle ibadete açılacaktır. Aziz Mihail ve Aziz Cebrail Kilisemizin oturulacak koltuk sayısının üçte biri olan ve şimdilik en çok 60 Cemaat üyemiz Ayinlerimize katılabilecektir.

Kilise girişinde ateş ölçer kontrolü yapılacak, maske takılmış olarak ve sosyal mesafe önlemlerine uygun oturum sağlanmak suretiyle ayinler icra edilecektir. Ayinlerden sonra kilise salonunda oturum sağlanmayacak ve Ayin sonrasi kilisemiz bahçesinin hızlı bir şekilde boşaltılması talep edilecektir.

Cenazelerde sadece yakın aile bireylerinin katılması ve salonlarda taziye alınmaması uygulamalarımız devam edecektir.

Dini Nikah, Vaftiz töreni ve 40. gün Anma ayinleri veya Sene Anma ayinlerini yapmak isteyen cemaat üyelerimiz için de yukarıda belirtilen tedbirler aynen uygulanacaktır. (Bu hususlar için Peder İspir Teymur ile görüşülecektir.)

Bu vesile ile;

28 Mayıs Perşembe günü Mesih İsa’nın Göğe Yükseliş Bayramı Ayini Kilisemizde saat 10:00 ile 11:00 arasinda icra edilecektir.

31 Mayıs Pazar gününden itibaren Kutsal Pazar ayinleri Cemaatle icra edilmeye başlanacaktır.

Tüm Kutsal Pazar ayinleri (sonraki duyuruya kadar) saat 09:00-11:15 arasında icra edilecektir.

Tüm Cemaatimizin bilgilerini rica eder, yaşadığımız bu virüs salgınından ötürü, toplumun sağlığı için göstereceğiniz duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Vakıf Yönetim Kurulu ve Kilise Ruhani Reisi

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi