28 Mart 2024 Perşembe

Kiliseleri İçin Maraton Koştular

İki rahip, Kilise inşaatı için gereken bütçeyi karşılayabilmek adına Londra maratonuna katıldılar. 7 gün içerisinde 7 mesafeyi de başarıyla tamamlayan 2 Norfolklu rahip alkışlarla karşılandı.

Londra Maratonun gerçekleşeceği gün binlerce insan İngiltere başkentinin sokaklarında bir araya geldi.

“Ruh” adlı Kilisenin baş rahibi olan John Norman ve Norwich Futbol Takımı’dan Peder Lewis Blois, yeni bir kilisenin inşasına katkıda bulunmak amacıyla aralıksız her gün maraton koştular.

Maraton bitiminde yüzlerce yardımsever rahipleri tebrik etmek için Mason Yolu’ndaki “Ruh” kilisesinde toplandı. Norwich City futbol takımı üyesi Christoph Zimmermann da gelenler arasındaydı.

Maraton koşan rahiplerden John Norman, bitiş çizgisini geçtikten kısa bir süre sonra, “Tanrı bize kazanma gücü verdi” diyerek Peder ailesine ve kendisini destekleyen herkese teşekkür ederek, “Yakında kendi kilisemizde güzel bir akşam geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

Norman, ayrıca koştuğu maratonun geçtiği en zor sınav olduğunun altını çizerek maratonda kendisini yalnız bırakmayan arkadaşı Lewis Blois’e teşekkür etti. 300 kilometreden fazla koşan iki rahip John Norman ve Lewis Blois, 70 bin pound sterlin toplamayı planlıyor.

Rahiplerin daha önce görev yaptıkları kilise bundan 13 yıl önce bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti. (CNLNews/OD)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi