24 Nisan 2024 Çarşamba

Kiliselerin Gerilediği İddiasına Açıklık Getirildi

Hristiyan bir kuruluş olan HOPE Together’ın Genel Müdürü Dr Rachel Jordon-Wolf, Diriliş inancının Kilise için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Geçen yıl yayınlanan ‘Talking Jesus’ raporundan ele edilen bulgulara göre, Birleşik Krallık nüfusunun yüzde 45’i İsa Mesih’in ölümden dirildiğine inanıyor. Bu istatistik, müjdeleme ve inanç temelli paylaşımlar için kiliselere teşvik edici olabilir.

Dr Rachel Jordon-Wolf, kilise liderlerine yönelik yaptığı konuşmada, Diriliş’in bir anahtar olduğunu ve birçok insanın İsa’nın ölümden dirildiğine iman ettiğini söyledi. HOPE Together, Christian Vision, Alpha, Kingsgate, Luis Palau ve Evangelical Alliance’ın ortak girişimi olan ‘Talking Jesus’ projesi, 2015 yılında başlatıldı. Projenin amacı, toplumun İsa Mesih, Hristiyanlar ve müjdeleme hakkındaki görüşlerini analiz etmektir.

Anket, Birleşik Krallık’ta yaklaşık dört bin yetişkinin katılmasıyla gerçekleşti. 2022 raporu, 2015’ten bu yana Hristiyanların yüzde 6’sının inanç hayatlarında aktif olduğunu ve bir kilisenin parçası olduğunu gösterdi. Jordan-Wolf, ‘‘Kilise gerilemiyor ve kayıp bir nesil yok’’ dedi.

Elde edilen sonuçlar, kiliselerde ve müjdeleme faaliyetlerinde önemli bir etki yarattı. Evangelical Alliance’dan Rachael Heffer, kiliseleri Hristiyan olmayan bölgelerde hizmet etmeye ve Müjde’yi (Tanrı Sözü) paylaşma konusunda cesur ve kararlı olmaya davet etti. İnanlıların sadece kilise veya Tanrı hakkında konuşmaları değil, konuşmalarında İsa Mesih’in adını da kullanmaları istendi.

Share Jesus International’ın Direktörü Andy Frost, ‘‘İsa’yı paylaştığımızda, Kilise’nin tek beden olduğunu göstermiş oluyoruz. İnsanlar, Kilise’nin olması gerektiği gibi hizmet ettiğini görmeli’’ dedi. Heffer’e göre Hristiyan olmayanların Covid-19, siyasi istikrarsızlık ve yaşam pahalılığı nedeniyle umuda ihtiyacı var. Heffer, kilise liderlerine yaşamın amacı üzerine çok sayıda sorunun yöneltildiğini söyledi. 

Dr Jordan-Wolf’a göre, Birleşik Krallık’ta inancına bağlı Hristiyanların yüzde 10’u Londra’da yaşıyor. Dr Jordan-Wolf, ‘‘Nüfusun yüzde 10’u kültürü değiştirmek için yeterlidir. Kültür şekillendirici bir hareket olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor. Birlikte hareket ederek çok büyük bir fark yaratabiliriz’’ dedi. (CT)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi