25 Nisan 2024 Perşembe

Kilisenin Evlilik Üzerinde Güçlendirici Etkisi

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan araştırmalara göre, ülke genelinde aslında boşanma oranının azaldığı gözlemlendi. Çünkü insanlar evliliğe sıcak bakmıyor. Ama yine de % 24’lük oran, oldukça yüksek bir rakam. Bu orana en büyük katkıyı ise, evliliği ve aileleri güçlendirme amacıyla kurulan Communio adlı grubun çalışmaları sağladı.

Communio, evlilik hazırlığı ve evliliği geliştirme programlarını desteklemek için program oluşturmak adına kiliselerle işbirliği içinde çalıştı. Program, boşanma riski taşıyan çiftleri belirleyerek onlara yardım etti. Endişe ile mücadele, maddi stres ve madde bağımlılığı gibi konularda çiftlere destek sağlandı.

2016-2018 yılları arasında Jacksonville’de 59.000 kişi en az 4 saatlik programlara katıldı. Bu sayı, 18-64 yaş arasındaki tüm yetişkinlerin yaklaşık %12’sine karşılık geliyor. 2015 yılında benzer programlara ise, yalnızca 300 kişi katılmıştı. ABD’de kiliselerin yaklaşık %20’si evlilik hizmetleri için yeterince bütçeye sahip değil. 2015 rakamlarının düşük olması bundan dolayı şaşırtıcı olmamalı. Yapılması gereken şey ise, kiliseler arası ilişki ve paydaşlıktı.

Benzer bir çalışma, Dallas’daki Watermark Kilisesi’nde yapıldı. Son 10 yılda, kilisenin bölgedeki evlilik şeklini değiştirmeyi amaçlayan Dallas-Fort Worth Metroplex adlı programına yaklaşık yüz bin kişi katıldı.

Communio’nun yöneticisi J.P. De Gance, ‘‘Hükümetler, evliliği düzeltemez. Bunu ancak kiliseler yapabilir’’ sözüyle önemli bir gerçeği hatırlatıyor.

Evliliği ve aileyi güçlendirmek, Tanrı’nın kiliseye verdiği bir görevdir. Bu görevi herhangi kuruma devretmek sadece bir ihmal değil, aynı zamanda Tanrı hizmetinde başarısızlıktır. ABD’de evliliği güçlendirme çalışmaları, bu görevin kolay olmadığını, ancak yapılabilir olduğunu gösteriyor.(CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi