25 Nisan 2024 Perşembe

Kilisenin Geleceği için Tanrı Sözü’nün Önemi

Holy Trinity Brompton’ın yakın zamanda emekli olan pastörü Rev Nicky Gumbel, Londra’daki kilise liderlerini müjdelemede (Tanrı Sözü’nü duyurmak) aktif olmaya ve Kutsal Kitap’ı olduğu gibi aktarmaya çağırdı. 

Pastör Nicky Gumbel

Share Jesus International tarafından düzenlenen konferansta konuşan Gumbel, müjdelemenin önemine değinerek, ‘‘Müjdeleme, İncil’in merkezinde yer alır. İsa, ‘Gidin ve tüm ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin’ dedi. Müjde’yi duyurmayan kilisenin geleceği olamaz’’ ifadelerini kullandı.

Müjde’yi (Tanrı Sözü) duyurmada birliğin önemine de değinen Gumbel, ‘‘Birliğe sahip değilseniz, dünya size inanmayacaktır. Müjde’yi duyurmak için yenilenmeniz ve Kutsal Ruh’la dolmanız gerekir. Müjde, dünyadaki en güçlü mesajdır. İman eden herkesin kurtuluşu için Tanrı’nın gücüdür. Dünya bedelsiz bir ruhsallık arıyor. Ancak İsa’yı takip etmenin bir bedeli vardır. Yapabileceğiniz en sevgi dolu şey, birini İsa’yla tanıştırmaktır. Dünyada adaletsizlik, yoksulluk, hastalık ve adaletsizlik hâkim. Ancak en büyük adaletsizlik, İsa’yı hiç duyma fırsatı bulamamış olmaktır’’ dedi.

Müjdeci Kiliseler Birliği’nin (Evangelical Alliance) Birleşik Krallık Direktörü Peter Lynas, günümüzde inancın bir seçenek olarak öne sürüldüğünü söyledi. Lynas, ‘‘Ruhsal bir yaşamın ve Tanrı varlığının neredeyse mantıksız göründüğü bir çağda yaşıyoruz. Putlara tapan ve yalanların peşine koşan bir dünyada yaşıyoruz. Tanrı’nın suretinde yaratıldık. O’nu reddedersek geriye ne kalır? Tanrı’yı ​​inkâr etmek, insanlığımızı da inkâr etmek demektir’’ dedi.

Konferansta Müjdeci Kiliseler Birliği’nin İletişim Direktörü Jo Frost da hazır bulundu. Jo Frost, ‘‘Yarım kalan bir hikâyeyle sona geldiğimizi söyleyebiliriz. Bundan dolayı içinde bulduğumuz kültürden farklı veya benzersiz olabilecek çok az şeye sahibiz. Hikâyenin geriye kalanı oldukça açıktır. Hepimiz günahkârız, İsa Mesih sorunlarımızı çözmek için geldi, dirildi ve ancak O’nun aracılığıyla kurtulabiliriz. Mesaj, oldukça kısa ve nettir. Önemli olan daha derine inmektir. Tanrı’nın planı benzersizdir’’ dedi. (CT)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi