24 Nisan 2024 Çarşamba

Kiliseye Düzenlenen Saldırının Ardından Dua Nöbeti Başlatıldı

Geçen hafta yüzlerce kişi ABD Brooklyn, New York’taki Katolik kilisesinin önünde yaşanan vandalizm saldırısının ardından dua nöbetine katıldı. 

Saldırı Perşembe gecesi, kimliği bilinmeyen bir kişinin kilise haçını devirip parçalara ayırmasıyla gerçekleşti. Şüpheli ayrıca ABD bayrağını da yaktı. Cuma sabahı, Brooklyn’deki St. Athanasius Kilisesi saldırı hakkında konuşarak, ‘‘Kilisemize ait Haç’ın dün gece tahrip edildiğini sizlere bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Bu şiddet ve nefret eylemi oldukça rahatsız edici. Yaşananlar sadece cemaatimize değil, Katolik Kilisesi’ne de yönelik bir eylem’’ dedi.

Destek ve dayanışma amacıyla cemaatten yüzlerce kişi Cuma gecesi dua nöbeti için kilisenin önünde toplandı. Kilise, ‘‘Bu kadar kısa bir süre içinde inancımızın ne kadar güçlü olduğunu göstermek adına bir araya geldik. Ne harika bir kalabalık! Biz bir topluluğuz. Biz tek bir aileyiz ve birbirimizi seviyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Brooklyn Episkoposluğu tarafından yapılan açıklamada, Monsenyör David Cassato, olayı ‘nefret eylemi’ olarak nitelendirerek ‘‘Bugün, bu cemaatteki 20 yılımın en üzücü günü. Okuldaki öğrencilerle yaşananlar hakkında konuştum ve onlara nefretin asla kazanamayacağını söyledim. Paskalya’nın sevgi, umut ve bağışlama mesajını paylaşmaya devam eden bir topluluğuz’’ dedi. 

Rahip, İsa Mesih’in çarmıha gerilme heykelinin 2010 yılında annesinin anısını onurlandırmak adına kurulduğunu söyledi. 

GoFundMe aracılığıyla St. Athanasius Kilisesi için bağış toplama kampanyası düzenlendi. Şimdiye kadar yaklaşık 4.000 dolar bağış toplandı. Bağış kampanyasında, ‘‘Hepimizin bildiği gibi, geçen yıl birçokları için zorlu bir dönem oldu. Zorluklara dayanabilmek için inancımıza ve kilise liderlerimize bağlı kaldık. Ne yazık ki, kilisemiz nefret ve şiddet eylemiyle tahrip edildi. Hepimizin üzgün olduğunu biliyorum. Haç tahrip edildi, ancak üzüntümüzde birleşirsek Mesih aracılığıyla daha da güçleneceğiz. Zor zamanlarımızda bize yardımcı olan kiliseyi onarmaya yardım edelim’’ ifadeleri yer aldı. 

New York Polis Teşkilatı olayı olası bir nefret suçu olarak araştırıyor. (CHL)

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi