18 Nisan 2024 Perşembe

Kiliseye Gidemeyen Hristiyanlar Evlerinde İlahilere Yöneldi

Salgın nedeniyle bu yıl özel günleri evlerimizde kutladık. Evden çalıştık, okulumuza devam ettik, hatta ibadet hizmetlerine katıldık. 

Hymnary.org’a göre, birçok Hristiyan evlerinde esenlik bulabilmek için ilahilere yöneldi. Salgın nedeniyle kilise binalarının kapanmasının ardından çevrimiçi veritabanı kullanıcılarının sayısı iki katına çıktı ve web sitesi 2020’de şimdiye kadarki en yüksek sayı olan 40 milyon sayfa görüntülemesine yaklaşıyor. 

Harry Plantinga

Hymnary.org’un kurucusu Harry Plantinga, ‘‘Her şeyin alt üst olduğu bir dönemin insanların anlam arayışına girmesine neden olduğuna, onları Tanrı’nın huzuruna yaklaştırdığına ve manevi duygularını ifade etmenin yollarını arattığına inanıyorum. Bundan dolayı bu tür arayışlara giren çok sayıda insan var. Ayrıca kiliseye tapınmaya gidemeyenler de evlerinde ilahiler söylüyor ve kaynaklara ihtiyaç duyuyorlar’’ dedi. 

Hymnary.org, tapınma liderleri, koro üyeleri ve müzik severler için 1 milyondan fazla ilahi içeriyor. 2007’de kurulan web sitesi, COVID-19’un yayılmasıyla birlikte Mart ve Nisan aylarında ziyaretçi sayısında artış gördü. Web sitesine göre, bu sayı muhtemelen bir önceki yıla kıyasla yüzde 20 artarak 7,8 milyon kullanıcıya ulaşacak. 

Plantinga, web sitesine yapılan bağışların da neredeyse iki katına çıktığını belirtti. Platinga, ‘‘Bu belirsizlik ve korku zamanında, dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlar esenlik bulabilmek için Kutsal Kitap’a ve ilahilere yöneliyor. Yardımın göğün ve yerin Yaratıcısı olan Rab’den geldiğini hatırlıyoruz’’ dedi.

Hymnary.org ayrıca salgın sırasında kiliseler ve evde ibadet edenler için bir dizi kaynak sundu. Bunların arasında sıkıntılı zamanlarda esenlik verebilecek 10 ilahiden oluşan bir liste de bulunuyor. 

Listede yer almıyor, ancak veritabanındaki en popüler parça olan ”Holy, Holy, Holy! Lord God Almighty / Kutsal, Kutsal, Kutsal Rab Tanrı’mız” adlı ilahi karanlığın etrafı kuşattığı zamanlarda bile Tanrı’nın kutsallığını ilan ediyor. (CHL)

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Sevgi Şehidi: Savaşın Parçaladığı Suriye’de Hollandalı Pederin Fedakarlığı

Hollandalı Peder Frans van der Lugt, Mesih'in "Birbirinizi benim sizi sevdiğim gibi sevin" buyruğunu somutlaştırdı. Çarmıh Yolu'nda...

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi