28 Mart 2024 Perşembe

Kiliseye Giden 34 Kişi Otobüs Kazasında Öldü

Orta Madagaskar’da Hristiyanları taşıyan bir otobüsün uçurumdan yuvarlanması sonucunda 34 kişi hayatını kaybetti.

Polis ve hastane yetkililerinin yaptığı açıklamada, Hristiyanları kilise toplantısına taşıyan otobüsün Orta Madagaskar’da dik bir vadiye düşmesi sonucunda 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Otobüsteki Hristiyanların, merkezdeki Soavinandriana şehrinden, liman kenti olan Mahajanga’da bir kilise toplantısına gittikleri belirtildi.

Daily Mail tarafından, başkent Antananarivo’nun 45 kilometre kuzeyindeki bölgede gece yarısından sonra meydana gelen kazada, 12 kişinin kötü bir şekilde yanmış cesetlerine ulaşıldığı ve meydana gelen kazada 22 kişinin daha hayatını kaybettiği doğrulandı.

Polis sözcüsü Herilalatiana Andrianarisaona, AFP’ye verdiği demeçte, “Otobüs dik bir tepeye çıkmaya çalışırken yaklaşık 20 metre derinlikteki vadiye düştü” dedi.

Birkaç Kez Yuvarlandıktan Sonra Ateş Aldı

Habere göre, beyaz otobüsün kötü hasar aldığı ve yanmış çalılarla çevrili olduğu, otobüsün birkaç kez yuvarlandıktan sonra alev aldığı düşünülüyor.

Geziyi organize eden ve trajik kazaya tanık olan Pastör Saholy, “Bu dram gerçekleştiğinde, otobüste 140 kişi vardı, genç Hristiyanlar birliğine üyeyiz ve Çarşamba günü Mahajanga’da bir hac yolculuğuna katılmak için yola çıkmıştık”şeklinde bir açıklamada bulundu.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden de biri olan Madagaskar, The Guardian’a göre, mali açıdan çökmüş durumda. Bu gibi sebeplerden dolayı ülkenin yolları bakımsız kalmış durumda. Otobüsler ve kamyonlar sık sık ölümcül kazalara neden oluyor.

Ülkede Yaşanan İlk Trajedi Değil

Ancak, bu yılın başlarında, bir kamyonun düğün sahipleri ve konuklarını taşırken onları yola savurarak bir nehre düşmesi sonucun da 10 çocuk ve yeni evli çiftte dahil olmak üzere en az 47 kişi ölmüştü.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi