20 Nisan 2024 Cumartesi

Kongo’daki Çocuklar Açlık Yüzünden Ölüm İle Karşı Karşıyalar

Fides Haber Ajansı, henüz beş yaşını doldurmamış Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki 770 binden fazla çocuğun beslenme bozukluğu yaşadığını bildirdi.

Kasai Episkoposu bu durumu kınayan açıklamalar yaptı ve çocuklar için yardım çağrısında bulundu.

Kongo’daki çocukların açlık krizi ile karşı karşıya oluşunu ve son durum konusundaki riskler hakkındaki istatistikler, UNICEF tarafından yayınladı.

Episkoposlar söz konusu durumu, Kamuina Nsapu’nun (Balubalar halkın lideri olan “Kara Karınca”) başlattığı olaylar karşısında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve şiddet hareketlerinin yoğunluğu ile ilişkilendiriyor. Kamuina’nın adamları bölgede ciddi bir insanî kriz yarattı. Kamuina Nsapu’nun kendisi hükümet güçleriyle çatışması sonucu öldürüldü, ancak destekçileri mücadele etmeye devam ediyor.

Pastoral ziyaretleri sırasında, yerel episkoposlar insanî bir felakete şahit olmuş ve nüfusun ciddi bir şekilde yetersiz beslenme ile karşı karşıya olduklarını görmüşler.

Kananga Başepiskoposu Marcel Madila, “Açlık ve yetersiz beslenme durumu Kananga şehrindeki, Dibai, Dimbeleng ve Kazumba topraklarında yoğun bir şekilde etkisini göstermeye devam ediyor. Kananga’da, çeşitli cemaatler çocuklar için gıda yardımları yaparak onları desteklemeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.

Başepiskopos Madila, kuraklık sezonunun yakında başlayacağından, acil ve büyük çaplı yardımların yapılabilmesi için destek çağrısında bulundu.

Eğer çocuklara gereken yardımlar sağlanamazsa büyük çaplı kayıplar yaşanması ve açlık krizinin, Ebola salgınından daha ciddi sonuçlar doğurma olasılığı oldukça yüksek ihtimaller arasında.  (Sedmitza, 316News/ OD)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi