26 Nisan 2024 Cuma

Kore Kilisesi, Travma Merkezi Açıyor

Güney Kore’de ekümenik bir grup, zihinsel travma ve düşük doğum oranıyla mücadele edebilmek için insani yardım projeleri başlattı.

Kore Birleşik Hristiyan Kiliseleri (UCCK), 12 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısıyla projelerini duyurdu. Full Gospel Kilisesi’nin pastörü ve UCCK başkanı Lee Young-hoon, Cadılar Bayramı’nda meydana gelen izdiham gibi derin iz bırakan trajedilerle mücadele edebilmek için travma merkezi kurulacağını söyledi. Lee, ‘‘Kurum, Itaewon’daki Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan trajedi dâhil olmak üzere çeşitli felaketlerden etkilenenler için danışmanlık ve tedavi merkezi olacak’’ dedi. 

Itaewon’da yaklaşık 160 kişinin hayatını kaybetmesinin yeni hizmet için kendilerini teşvik ettiğini söyleyen Lee, ‘‘2014’te yaşanan Sewol feribot faciasından sonra hayatta kalanlara yardım etmek üzere bir araya gelen ekiple birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz’’ dedi. 16 Nisan 2014’te yaşanan felakette 476 yolcudan 304’ü hayatını kaybetmişti.

Travma merkezinin Yoido Full Gospel Kilisesi ve Kore Danışmanlık Hizmeti Ağı desteğiyle 2023’ün ilk yarısında açılması planlanıyor.

UCCK ayrıca ülkedeki düşük doğum oranıyla mücadele etme kararı aldı. Grup, çocuk bakımı, barınma ve eğitim gibi kapsamlı bir projeyle aileleri ve çocukları destekleme formu başlatmayı hedefliyor.

Verilere göre, Ekim ayında 20.658 doğumun gerçekleştiği ülkede, doğum oranı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,4 geriledi. Nüfusun Ekim 2021’de 51,74 milyon olduğu ve 2020’ye kıyasla yüzde 0,2 (91bin kişi) azaldığı açıklandı. UCCK, ayrıca ülkenin doğu kıyısındaki Uljin ilçesinde yaşanan orman yangını mağdurları için ev inşa etmeyi planlıyor. Lee, dar gelirli ve engelli bireyler için 54 konut yapılacağını belirtti. Projenin Mart 2023’e kadar tamamlanması bekleniyor.

Mart 2022’de meydana gelen orman yangını, ülke tarihindeki en yıkıcı felaketlerden biriydi. Dokuz gün boyunca devam eden yangın 30 bin hektar alana zarar verdi. Yangın sonucu 319’u ev olmak üzere 643 tesis zarar gördü. 

Yetkililer, yardım projelerinin Kuzey Kore’ye kadar uzandığını belirtti. Grup, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da bir hastanenin inşasına devam edileceğini ve bölgede ağaçlandırma çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi. (ucannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi