19 Nisan 2024 Cuma

Korkunç Terör Saldırısı: Hristiyanlar Öldürüldü

Şüpheli Eş-Şebab militanları, Kenya’nın Somali sınırındaki Lamu bölgesinde bir köye düzenlediği terör saldırısında en az altı Hristiyan’ı işkence ederek öldürdüğü ve bunlardan beşinin kafasının kesilerek öldürüldüğü bildirildi.

ABD merkezli zulüm gözlemcisi International Christian Concern’ün bildirisine göre, Pazartesi sabahı Lamu West’teki Widhu köyündeki saldırının gerçekleştiği yerde bulunan Pastör Stephen Sila, “Bu, ölü yatan insan cesetlerinin ve alevler içindeki evlerin çirkin bir görüntüsüdür. Bu, yadsınamaz bir şekilde korkunç bir terör saldırısıdır.

Yıkılan yedi ev saydım, evlerin içinde yanan insanların tanınmayacak haldeki cesetleri vardı. Yanmış bir evin hemen dışında vurularak öldürülen bir ceset ve yanında da başı kesilmiş bir ceset vardı. Diğer köylüler karanlıkta kaçtı ve polis hala onları arıyor” dedi.

Lamu İlçesi Komiseri Samson Macharia yerel basına verdiği demeçte, saldırının yerel saatle sabah 4 civarında insanlar hala uyurken gerçekleştiğini söyledi.

Öldürülen altı kişiden beşi, başları kesilmeden önce elleri arkadan bağlıydı.

Kenya’nın The Standard gazetesinin bildirdiğine göre, polis raporuna dayandırılan açıklamada, “Ölenlerin hepsinin elleri arkadan bağlıydı. Ayrıca çevrede çok sayıda ev ateşe verildi ve değeri bilinmeyen mülkler yakıldı” denildi.

ICC’ye konuşan pastör şunları ekledi: “Bölge sakinleri toplandı ve güvenlik görevlilerinin neden Hristiyanları Somalili militanlar tarafından saldırıya uğramaktan korumak için yeterli çabayı göstermediğini sordular. Şimdi uzaklaştırma var, ancak daha fazla polis memuru, cesetleri almaya ve acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olanları tahliye etmeye geliyor.”

Komiser Macharia da olayı terör saldırısı olarak nitelendirdi ve güvenlik güçlerinin saldırıdan sonra ortadan kaybolan militanları yakındaki bir ormanda aradıklarını söyledi.

Ülkenin kuzeydoğusunda, El-Şebab terörist grubu sürekli bir tehdit oluşturuyor.

Eş-Şebab, Somali hükümetini devirmek için yıllardır savaşıyor. Grup, uzun zamandır Somali’ye grupla savaşmak için asker göndermesi sebebiyle Kenya’ya misilleme yapma yemini verdiğinden, Somali ve Kenya sınırının her iki tarafındaki saldırılardan sorumluydu.

Nisan 2015’te Eş-Şebab, Garissa Üniversitesi kampüsünü basarak en ölümcül saldırılarından birini gerçekleştirdi. Bu vesileyle, militanların Müslümanları gayrimüslimlerden ayırdıkları ve tüm gayrimüslim öğrencileri idam etmeye başladıkları söylendi. Saldırıda en az 148 kişi hayatını kaybetti.

Kenya, Hristiyan destek kuruluşu Open Doors ABD’nin Hristiyan olmanın en zor olduğu ülkeler 2021 Dünya İzleme Listesi’nde 49. sırada yer aldı.

Open Doors, Hristiyanların çoğunlukta olduğu bir ülke olmasına rağmen, Kenya’da zulmün yayıldığını söylüyor. “Özellikle kuzeydoğu ve kıyı bölgelerinde farklı kökenden gelen Hristiyanlar, en yakın akrabalarından bile sürekli saldırı tehdidi altında yaşıyorlar. Araştırmamız, Hristiyanların saldırıya uğradığını ve köylerini terk etmeye zorlandığını ve aşırı dinci grup Eş-Şebab’ın, bu bölgelerdeki Hristiyanların faaliyetlerini izlemek için yerel nüfusun içine sızdığını ortaya koydu.

Open Doors, organize suçun da ülkede ciddi bir sorun olduğunu ekledi. “Yolsuz yetkililer, çoğu zaman zulme karşı önlem almıyor ve bu da Hristiyanlara karşı daha fazla olay olasılığını artırıyor.”

Lamu Batı Afrika İç Kiliselerini denetleyen bir kilise lideri, ICC’ye ülkedeki inanlıların hala risk altında olduğunu söyledi.

“Düşman hala bölgemizde serbestçe dolaşıyor” dedi ve ekledl: “Altı Hristiyan’ın hayatını kaybetmesi ve ailelerini terk etmesinden dolayı üzüntü içindeyiz ve İsa’nın tüm bedeni acı içindedir. Hükümeti bu büyük Kenya ulusunun insanlarını koruma konusundaki kararlılığını artırmaya çağırıyoruz.” (CT)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi