25 Nisan 2024 Perşembe

Korona Virüsü Salgınında Ölenlerin Sayısı 80’e Yükseldi

Dünya çapında tedirginliğe yol açan viral enfeksiyon, şu ana kadar 80 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. ABD, Wuhan şehrindeki Başkonsolosluğu kapatma ve konsolosluk personellerini ülkeden çıkarma kararı aldı.

Çin Sağlık Bakanı Ma Xiaowei, virüsün yayılma etkisinin güçlendiği ve bundan dolayı kritik bir aşamaya geldiklerini söyledi. Salgının ne zaman kontrol altına alınabileceği hakkında yorum yapmayan Ma Xiaowei, seyahat kısıtlamaları ve diğer katı tedbirlerin en düşük maliyetle ve en hızlı şekilde yerine getirileceğini söyledi.

Salgın, Çin kaynaklı SARS vakasını yeniden hatırlattı. 2002-2003 yıllarında dünya çapında 800 kişi SARS nedeniyle hayatını kaybetmişti. Hükümet, Pazartesi günü erken saatlerde vaka sayısının 2744’e, ölü sayısının ise 80’e yükseldiğini duyurdu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 24 saat içinde 769 yeni vakanın görüldüğünü doğruladı. Hükümet ayrıca Hong Kong’da 5, Makao’da 2 vaka bildirdi. Hastalık; Tayland, Tayvan, Japonya, Güney Kore, ABD, Vietnam, Singapur, Malezya, Nepal, Fransa ve Avustralya’da da görüldü. ABD ayrıca Washington’da, Güney Kaliforniya’da ve Arizona’da da görüldüğünü duyurdu. 

Fransız Konsolosluğu da, vatandaşlarını şehirden tahliye etmeyi düşünüyor. Ayrıca Fransız otomobil üreticisi olan PSA Group, çalışanlarını Wuhan’dan tahliye edileceğini, sağlık kontrollerinin ardından Fransa’ya getirileceğini söyledi. Japonya da vatandaşlarını ülkeden çıkarmak için hazırlıklar yapıyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Wuhan’da bulunan herkesin sağlık kontrollerinden geçmesi ve virüsün kuluçka süresi olan 14 gün boyunca karantina altında tutulması gerektiğini söyledi. Beijin Daily adlı gazete, Çin Yeni Yılı tatilinin ardından, anaokulundan üniversiteye kadar bütün eğitim kurumlarında eğitime ara verildiğini duyurdu. 

Görsel, Sözcü haber sitesinden alınmıştır.

11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan kentinde, araç kullanımı da yasaklandı. Yetkililer tarafından tahsis edilen 6 bin taksi ihtiyaç durumunda kısıtlı şekilde kullanılabilecek. Ayrıca Wuhan’da artan hasta sayısı nedeniyle yaklaşık bin yataklı iki geçici hastanenin inşasına başlandı. İlk hastanenin 3 Şubat’ta tamamlanması bekleniyor.

Görsel, Sözcü haber sitesinden alınmıştır.

Wuhan’da sağlık personelleri de enfekte oluyor. 18 Ocak’ta hastaneye kaldırılan 62 yaşındaki doktor, 1 haftanın ardından hayatını kaybetti.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenler arasında genellikle bağışıklık sistemi zayıf olan orta yaşlı ve yaşlı kişiler bulunuyor. Yeni koronavirüsün ne kadar ölümcül olduğu, hatta sadece ABD’de her yıl binlerce ölüme neden olan sıradan grip virüsü kadar tehlikeli olup olmadığı henüz belli değil.(CBN News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi