18 Nisan 2024 Perşembe

“Koronavirüs İyilik Yapmaya Engel Değil”

Odessa Halk Kilisesi koronavirüsün iyilik yapmaya engel olmadığını vurgulayarak ihtiyacı olanlara yardım ediyor.

Odessa Halk Kilisesine bağlı ” Good Samaritan» adlı sosyal yardımlaşma derneği “Koronavirüs iyilik yapmayı durduramayacak” sloganı ile yardım hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. 

Ukrayna’da karantina ilan edilmesiyle birlikte birçok kurum tüm hizmetlerini durdurmak zorunda kaldı. ” Good Samaritan” adlı sosyal yardımlaşma derneği ise yasaklara rağmen ihtiyacı olanlara yardım etmeye devam ediyor. 

Odessa Geleneksel Halk Kilisesi -Odesskaya Narodnaya Tserkov– Ukrayna, Odessa şehrinin en büyük Protestan kilisesi ve her pazar düzenli olarak 1000’e aşkın Hristiyan’ı ağırlıyor. 

Odessa Geleneksel Halk Kilisesi bugünlerde sadece ibadet için gelinen bir yer olmaktan ziyade bir yardımlaşma merkezi olarak da hizmet veriyor. 

Kilisenin Başepiskoposu Denis Serdichenko: “Bu gibi zorlu zamanlarda birlik olmalıyız, paniğe yenik düşmemeli ve iyi şeyler düşünmeliyiz, bunun için dua etmeli, inanmalı ve tabi ki harekete geçmeliyiz” dedi.

2014 yılında Ukrayna Donbass savaşı başladığında kilisenin Başpastörü Episkopos Denis Serdichenko ve Diakoz Roman Medyanik özerk bölgenin ön cephesine yardım sağladılar ve sürgün edilen yüzlerce kişiye konaklama konusunda yardım edip, temel ihtiyaçlarını karşıladılar.

Koronavirüsün yayılmasıyla Odessa Halk kilisesi yine harekete geçti. Kilisenin ön bahçesinde ihtiyaç sahipleri için gıda dağıtım çadırları kuruldu. 

Kilise üyeleri virüs ve karantinaya rağmen iyilik yapmaya devam ediyor. Kilise yardım derneği yaşlılara, çocuklu ailelere ve riskli kategoride bulunan kişilere öncelik tanıyor. 

Kendi gelirini kazanamayan 1500 kişi gıda, temel ihtiyaç ve ilaç getiren gönüllülerden yardım bekliyorlar. Bu da yüzlerce adrese aralıksız hizmet demek oluyor. 

Natalia Terekhova, bu zorlu süreçte kilisenin de yardıma ihtiyacı olduğunun altını çizerek: “Gıda satın almak için paraya ihtiyacımız olsa da onları satın alacak, paketleyecek ve adreslere taşıyacak gönüllülere de ihtiyacımız var” dedi.

“Good Samaritan” Sosyal Hizmet Yöneticisi Natalia Terekhova: “Geçtiğimiz günlerde gıda dolu 10 araç yardım aldık. Gönüllülerden oluşan yardım ekibimiz 2 buçuk saatte tüm kolileri indirdiler. Ardından 10 gönüllü grup yardım kolileri yaşlıların yaşadığı adreslere dağıtmak üzere yola çıktı. Şu anda depoda 9 sosyal hizmet uzmanımız tahıl paketlerken, gönüllüler sebzeleri paylaştırıyor. İnsanlara yardım hizmetlerini sunmamız için gönüllü eksiğimiz bulunmakta” diye anlattı. 

Denis Serdichenko: ”İsa Mesih hasta insanların yanına gitmekten çekinmiyordu ve misyonunu sürdürmeye devam ediyordu. İsa’nın bu hareketi, Hristiyanların yerinde durmamaları için büyük bir örnektir. Kilise herkes için parlıyor, ona her zaman güvenebilirsiniz, o zor dönemler geçiren topluma yardım sağlamak için var. Bu yüzden eğer ki yardıma ihtiyacınız var ise kilisenizin pastörünü arayarak ondan yardım isteyin ve dua edin. Ayrıca her hastalığı aşmanın tek bir yolu ilgi ve sevgi olduğunu unutmayın.” dedi.

Odessa Geleneksel Halk Kilisesi yıllardır ihtiyacı olanlara yardım etmeye devam ediyor. (cnl.news/O.D)

Somali’de 6 Hristiyan Katledildi

Somali'de 29 Mart'ta El-Şebab militanları, Müjde'yi (Tanrı Sözü) duyurduğu gerekçesiyle altı Kenyalı tüccarı öldürdüğünü duyurdu. Christian Today'in ulaştığı...

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi