19 Nisan 2024 Cuma

Koronavirüs Nedeniyle Komada Bulunan Kadın, Doğum Yaptı

Washington Post, koronavirüs nedeniyle komada bulunan 27 yaşındaki Angela Primachenko’nun mucizevi şekilde doğumunun gerçekleştiğini duyurdu. Bahar alerjisi olduğunu düşündüğünde 33 haftalık hamile olan Primachenko’nun, 2 hafta sonra ateşi yükseldi. Çalıştığı hastaneyi ziyaret etmesinden bir hafta sonra solunum cihazı bağlanan genç kadın, yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Solunum terapisti olan Primachenko, 6 Nisan’da tıbbi olarak komadan uyandı. 1 Nisan’da doğuma başlandığını ve Ava isimli kız çocuğunun dünyaya geldiğini öğrendi.

Genç anne, henüz kızını göremedi. Arka arkaya yapılacak olan iki koronavirüs testinin de negatif sonuçlanmasına dek, bebeğini görmesine izin verilmeyecek. Eşi David, yeni doğan bakım ünitesinde Ava’yı ziyaret ettiğinde, Primachenko video görüşmesi sayesinde kızını görebildi. Ava yemek yiyip, bağırsak hareketlerini kendi başına yapana dek yoğun bakım ünitesinde kalacak.

Primachenko, Today Show’a hikayesinin umut verici ve en zor zamanlarda bile umut olduğunu, Tanrı’ya, insanlara ve topluma güvenebileceğini gösterdiğini söyledi. ‘‘Benim için dua eden insanların ve toplulukların olması inanılmaz. Çok etkilendim. Herkese teşekkür ederim. Yoğun bakım ünitesinden çıkarken herkes ayakta alkışladı. Buradan ayrılmak bir mucizeydi. Bu durum sadece Tanrı’nın lütfuyla gerçekleşti’’ diyerek duygularını dile getirdi.

Primachenko, KGW ile yaptığı röportajda, ‘‘İnancım olmadan bunu nasıl başaracağımı bilmiyorum. İyileşeceğine inanmak, ölümden sonra yaşama inanmak, hepsine inanmak’’ ifadelerine yer verdi.

Primachenko’nun ikiz kız kardeşi Oksana Luiten ise Instagram yayınında, ‘‘Karanlık bir zamandı. Kuşkuya düştüm ve Tanrı’yı sorguladım. Kendimi çok güçsüz, korkmuş ve kontrolden çıkmış hissettim, ama iman bu şekilde gelişir. Tanrı’nın yüceliğine dayanıyorum. O, iyidir’’ dedi.

Hastaneden taburcu edilen Primachenko, kızıyla tanışmadan önce testlerinin negatif çıkmasını bekliyor. Yaşadıklarını düşündüğünde, Ava’nın kendileri için daha fazla anlam ifade ettiğini belirten Primachenko, ‘‘Ava, yaşamın nefesi anlamına gelmektedir. O, bizim yeni küçük nefesimiz’’ dedi. (CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi