19 Mart 2024 Salı

Koronavirüs Salgını, Aileleri Bir Araya Getirdi

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde zorluklar yaşanırken, ailelerin birlikteliği güçleniyor gibi görünüyor.

MumPoll tarafından 2 bin İngiliz ebeveyn üzerinde yapılan ankette, beş ebeveynden dördü, evde kaldıkları süreç içinde aile bağlarının güçlendiğine inanıyor. Ankete katılan her 10 kişiden altısı, eşleriyle veya partnerleriyle her zamankinden daha mutlu olduklarını söyledi.

Katılımcıların yarısından fazlası, ailelerinin oyun oynayarak veya yapboz yaparak zaman geçirdiğini söylerken, yaklaşık üçte biri ise birlikte okumak için aile kitabı kulübü oluşturduklarını söyledi. Ailelerin dörtte birinden fazlası (yüzde 28) bahçe işleriyle uğraşırken, birçoğu çocuklarının ekran önünde geçirdiği süreye dikkat etmeye çalışıyor. Ebeveynlerin sadece üçte biri, televizyon izleme süresinin uzamasına izin verdiklerini söylerken, dörtte biri ise, çocuklarının her zamankinden daha fazla telefon, tablet ve video oyunlarıyla zaman geçirdiğini belirtti.

Anket, evde kalmanın diğer olumlu yönlerini de ortaya çıkardı. Buna göre, ebeveynlerin yaklaşık üçte ikisi (yüzde 62) çocuklarının her zamankinden daha fazla toplum yararını düşündüğünü belirtti. Ebeveynlerin yaklaşık yarısı ise, komşularının ve arkadaşlarının günlük işlerine yardımcı olmaları için çocuklarını gönderdiklerini söyledi.

Katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 53), çocuklarının yaşlı komşularının ihtiyaçlarını giderdiğini, dört katılımcıdan üçü ise çocuklarının ihtiyaç sahibi kişilere yiyecek götürdüğü belirtti. Bununla birlikte, evden aldıkları eğitim sürecinde, her 10 kişiden dokuzu, çocuklarının öğretmenlerine her zamankinden daha fazla saygı duyduklarını söyledi.

Çiftler de karantina sürecinde hoş bir sürprizle karşılaştı. Yarısından fazlası, evde kaldıkları sürecin başlarında endişeli olsa da, yüzde 60’ı eşleriyle beraber kaldıkları süre boyunca geçmişe göre daha mutlu olduklarını söyledi.

ChannelMum.com sitesinin kurucusu Siobhan Freegard, ‘‘Yoğun yaşamlarımızı durdurmak ve karantina sürecinde birlikte vakit geçirmek, hepimizin gerçekten önemli olan şeyleri düşünmesini sağladı. Salgının korkutucu etkilerine rağmen, insanlar sahip olduğu küçük şeylerden daha fazla zevk almaya başladı’’ ifadelerinde bulundu. (CT)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi