23 Nisan 2024 Salı

Koronavirüs Tedavisinde Kullanılacak Malzemeleri Taşıyan Pilot, Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti

Amerikalı müjdeci pilot Joyce Lin, uçakla Endonezya’daki ulaşılması zor köylere koronavirüs için tedavi malzemeleri teslim etmesinden birkaç dakika sonra geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

40 yaşındaki Lin, ilaç, gıda malzemeleri, Kutsal Kitap çevirileri, sağlık personelleri ve kilise görevlilerini taşıyan ve dünyanın uzak bölgelerine İsa Mesih’in sevgisini götüren Idaho merkezli Mission Aviation Fellowship (MAF), kuruluşunda çalışmaktaydı.

Mission Aviation Fellowship (MAF), ‘‘Meslektaşımızın ve arkadaşımızın kaybından dolayı çok üzgünüz. Joyce, Papua dağlarındaki Mamit köyüne malzeme taşıyordu. Uçakta COVID-19 hızlı test kitleri de bulunmaktaydı. Kalkışın ardından acil durum bildirdi ve Sentani Gölü’ne indi. Joyce uçaktaki tek kişiydi’’ açıklamasında bulundu.

Kodiak tip uçakta pilotluk yapan Lin, Papua Endonezya havaalanından ayrıldıktan sonra kaza geçirdi. Papua polis sözcüsü Ahmed Musthafa Kamal, Lin’in acil durum çağrısı gönderdiğini ve havaalanına geri dönmek istediğini, ancak kontrol kulesinin kendisiyle irtibatı kaybettiğini söyledi.

Kurtama ekipleri, kazadan iki saat sonra olay yerine geldi ve Lin’in hayatını kaybettiğini bildirdi. Mission Aviation Fellowship (MAF) kuruluşunun 23 yıllık tarihinde, ilk kez ölümcül bir kaza yaşandığı açıklandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen yerel bir kaynak, Papua’nın engebeli arazi ve değişken hava koşulları nedeniyle uçaklar için dünyanın en zor alanlarından biri olduğunu açıkladı. 

Kamal, ‘‘Lin, hayatını insani yardım malzemelerini ve kilise hizmetkarlarını Papua’nın ulaşılması güç alanlara taşımaya adamıştı’’ dedi.

Colorado ve Maryland’de çocukluğunu geçiren Lin, iki yıl önce MAF ile çalışmaya başladı. Mission Aviation Fellowship, ‘‘Joyce, pilot ve saha bilişim desteği uzmanı olarak Endonezya’da hizmet etmeyi seviyordu. Sadece iki yıl olmasına rağmen Orta Cava ve Sentani’de etkisi çok önemliydi. Joyce, Rab’be buluşmadan önceki haftalarda çok mutlu olduğunu paylaşmıştı’’ ifadelerinde bulundu.

Lin’i tanıyan kişiler, sosyal medya aracığıyla düşüncelerini paylaştı. Matthew Hooker, Twitter üzerinden ‘‘Joyce ve ben, Maryland’deki kilise grubundan arkadaştık. Uçarak, başkalarının hayati ihtiyaçlarını karşılama çağrısına her zaman çok tutkuluydu. Bu yolda devam etti ve Tanrı’nın sevgisini birçok insanla paylaştı. Şimdi, Rab’bi görme zamanı’’ dedi.

Texas A&M Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesin’den Micah Green, ‘‘Joyce Lin, bizlere çok değerli bir miras bıraktı. Kaybettiğimizi duyduğumda çok üzüldüm’’ dedi.

Kendisini Lin’in dostu ve iş arkadaşı olarak tanıtan James Cardner ise, Twitter’da, ‘‘Dün gerçekten oldukça üzücü bir haber aldım. Dostum, iş arkadaşım ve teşvik verici bir insan olan Joyce Lin’i kaybettiğimizi öğrendim. Hizmetleriyle hepimize dokundu, dünya sensiz oldukça küçük bir yer olacak. Seni özleyeceğiz Joyce’’ sözleriyle duygularını dile getirdi. (CP)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi